'Summer of '69' er længe siden

Bryan Adams jagter forgæves sin tredje ungdom, men nyt album rocker ikke rigtigt

Bryan Adams - den canadiske hitmager skræmmer ingen væk med karrierens 13. album. (Foto: Universal)
Bryan Adams - den canadiske hitmager skræmmer ingen væk med karrierens 13. album. (Foto: Universal)

Bryan Adams: 'Get Up' (Polydor/Universal) Udkommer fredag 16. oktober

Hvad er din bedømmelse?
Tak - Du har givet

Det er knap tyve år siden, at Bryan Adams hittede med ’18 til I Die’, og titlen er tilsyneladende stadig ensbetydende med hans livsfilosofi, som fremstår mere og mere forkvaklet med årene.

Canadieren fylder 56 i november, hvilket dog ikke forhindrer ham i at jage sin tredje ungdom på ’Get Up’, der er hans første album med nye sange i mere end syv år.

Se også: Bryan Adams: Musikken holder stadig

Adams spiller stadig gammeldags rok og rul, som om The Ramones, Nirvana og Radiohead aldrig har eksisteret, men hans standardiserede sound får en ansigtsløftning i en karakteristisk produktion af garvede Jeff Lynne.

Det klæder Adams på det forfriskende åbningsnummer ’You Belong to Me’, der smitter med et herligt rockabilly-drive og en uskyld i god stil med The Everly Brothers.

En slags corny karaoke
Men slagsangene ’Go Down Rockin’’ og ’That’s Rock and Roll’ tror veteranen vist heller ikke selv på, og lige meget hvor mange gange han synger om rock’n’roll, så rokker det altså ikke ved indtrykket af, at manden har en karriere frem for en passion.

Lynne har altid været besat af The Beatles, og det kan man sagtens høre på den veldrejede stiløvelse ’Don’t Even Try’, hvor han får Adams til at lyde som et nydeligt ekko af legenderne fra Liverpool.

Oasis var jo også ret begejstrede for De Fantastiske Fire, og på ’Yesterday Was Just a Dream’ udfører Adams minsandten en slags corny Liam Gallagher-karaoke.

Se også: Bryan Adams får stjerne på Walk of Fame

Det virker unægtelig ikke som om, at ’Get Up’ er en livsnødvendig udgivelse for Adams, der måske i mangel af bedre gentager fire af pladens numre i ligegyldige akustiske udgaver sidst på skiven, som alligevel kun opnår en spilletid på små 37 minutter.

Man sidder tilbage med en tom fornemmelse af ikke at ane, hvem der gemmer sig bag postulatet om personen, der synger disse sange.

’Summer of ’69’ er meget længe siden.

1 af 3 Stjernen udsendte i fjor coverpladen 'Tracks of My Years' med sange af blandt andre Bob Dylan. (Foto: AP)
2 af 3 Coveret til Jeff Lynne-producerede 'Get Up', som er Bryan Adams' første album med egne numre i syv år.
3 af 3 Bryan Adams - den canadiske hitmager skræmmer ingen væk med karrierens 13. album. (Foto: Universal)
12 kommentarer
Vis kommentarer