Supertalent farer vild: Hvem er jeg?

Soulsangeren Leon Bridges er endnu bedre end sit suspekte nye album, som immervæk funkler i glimt

Todd Michael 'Leon' Bridges - kapaciteten fra Forth Worth, Texas giver koncert i Store Vega i København mandag 29. oktober. Foto: Columbia
Todd Michael 'Leon' Bridges - kapaciteten fra Forth Worth, Texas giver koncert i Store Vega i København mandag 29. oktober. Foto: Columbia

Leon Bridges: 'Good Thing' (Columbia/Sony) Ude 4. maj

’Good Thing’ er en ganske god plade, men Leon Bridges skuffer alligevel. Albummet kan nemlig slet ikke leve op til singleforløberne ’Bet Ain’t Worth the Hand’ og ’Bad Bad News’, der da også sendte forventningerne til ’Good Thing’ på himmelflugt.

Med de to overdådige skæringer brød 28-årige Bridges med soulmusikkens populære retrolyd og forenede jazz og funk på et svimlende, futurisk niveau, som desværre får størstedelen af albummets andre sange til at fremstå noget ordinære.

75-årige Aaron Neville imponerer som solist, mens The Neville Brothers er stille. Foto: Sarah A. Friedman INTL. Album-anm. Gud bevarer utrolige Aaron Neville

Den delikat syngende traditionalist fra Texas brød igennem som et stilrent ekko af Sam Cooke på debuten ’Coming Home’ fra 2015, og det er både nødvendigt og forfriskende, at han nu bevæger sig ud af forbilledets skygge, men han slingrer i sin søgen efter en selvstændig sound.     

’Bet Ain’t Worth the Hand’ og ’Bad Bad News’ åbner albummet, der derefter folder sig halvhjertet ud som et underligt kompromis, hvor både ’If It Feel Good (Then It Must Be’ og ’You Don’t Know’ er tam popdisco, som Bridges fremfører på så uinspireret vis, at man skulle tro, han parerede ordre fra pladeselskabet.

Aretha Franklin på scenen i Michigan anno 2011 - amerikaneren slog igennem i 1960'erne. Foto: AP INTL. MusikNYT Det er forbi: En af de største stopper

’Forgive You’ er en anden strømlinet bagatel, men romantikeren træder ubesværet i karakter på underskønne ’Beyond’, der er en af den slags blødende ballader, han er født til at croone.

Bridges famler efter en mere kunstfærdig effekt på jazzede ’Lions’ og ’Georgia to Texas’, som måske nok er uforløste og dog alligevel efterlader et tillokkende indtryk af en ung mand, der besidder et uomtvisteligt naturtalent.

Han mangler bare at finde ud af, hvordan han bruger det bedst.

Coveret til Leon Bridges' andet album, 'Good Thing', der indeholder 10 numre og har en spilletid på 34 minutter.
Coveret til Leon Bridges' andet album, 'Good Thing', der indeholder 10 numre og har en spilletid på 34 minutter.
 

1 kommentar
Vis kommentarer