Suspekte cowboys rider igen

Amerikanske Band of Horses kommer ingen vegne på endnu et tilforladeligt album

Band of Horses med frontmand og primære sangskriver Ben Bridwell iført kasket. (Foto: Andrew Stuart)
Band of Horses med frontmand og primære sangskriver Ben Bridwell iført kasket. (Foto: Andrew Stuart)

Band of Horses: 'Why Are You OK' (Caroline/Universal) Udkommer fredag 10. juni

Band of Horses har altid haft et underligt forstillet forhold til countryrocken. Og det har det populære slæng fra Seattle stadig.

Efter en pladepause på fire år er det noget suspekte band tilbage med albummet ’Why Are You OK’, der slet ikke er ligeså kryptisk som titlen.

Ben Bridwell fra Band of Horses, som travede henover jysk græsmark. (Foto: Per Lange) Koncert-anm. Vorherre til hest i Aarhus

Sammenlignet med den ret strømlinede forgænger, ’Mirage Rock’, er Band of Horses dog ude i et mere grænsesøgende og nysgerrigt ærinde denne gang, men pladen føles som at flakke gennem tøjstativerne i Urban Outfitters.

Kvintetten er nærmest forklædt i countryrock, men det klæder dem, at producer Jason Lytle fra beslægtede Grandaddy præger deres indie-spæde sound med en kosmisk dimension, der i nogen grad kompenserer for den diffuse sangskrivning af frontmand Ben Bridwell.

Wilco - det rutinerede amerikanske orkester er tilbage efter næsten fire års pladepause. (Foto: Zoran Orlic) INTL. Album-anm. Pionerer i det vilde vesten

Undtagelsesvis fungerer melodiske ’Solemn Oath’ og høfligt rockede ’Casual Party’ tilforladeligt, mens J Mascis fra Dinosaur Jr. forskønner afdæmpede ’In a Drawer’ med sin snøvlevokal.  

Alt i alt er der dog for lidt at komme efter på ’Why Are You OK’, og Band of Horses lyder fortsat som om, de aldrig har jokket i en hestepære.

Band of Horses på NorthSide anno 2013 - i år optræder bandet på Tinderbox. (Foto: Per Lange)
Band of Horses på NorthSide anno 2013 - i år optræder bandet på Tinderbox. (Foto: Per Lange)
 

1 af 2 Coveret til Band of Horses' femte studiealbum, ’Why Are You OK’, der har en spilletid på 49 minutter.
2 af 2 Band of Horses med frontmand og primære sangskriver Ben Bridwell iført kasket. (Foto: Andrew Stuart)
3 kommentarer
Vis kommentarer