Syreudslip langt ude i Sverige

Dungen serverer nænsomt deres økologiske flipperrock som psykedelisk kamillete 

Dungen - optræder på Atlas, Aarhus 18. november og dagen efter i Lille Vega, København. (Foto: Border)
Dungen - optræder på Atlas, Aarhus 18. november og dagen efter i Lille Vega, København. (Foto: Border)

Dungen: 'Allas sak' (Smalltown Supersound/Border) Ude 25. september

Hvad er din bedømmelse?
Tak - Du har givet

Syrerocken har fået en revival og pibler op af undergrunden overalt i verden.

Herhjemme er Uffe ’Guf’ Lorentzen endelig tumlet ind i et stort publikum i front for Spids Nøgenhat, mens australske Tame Impala rumsterer med jordomspændende succes på den anden side af kloden.  

I USA blev pionererne The 13th Floor Elevators tilmed gendannet for nyligt, og selv Miley Cyrus syrer ud med The Flaming Lips, mens Sturgill Simpson såmænd har drevet den ellers så konservative countrymusik i skæv galop.

Se også: Dansk rockhistorie: Et vanvittigt trip

Langt ude i Sverige har Dungen haft et forbilledligt greb om genrens psykedeliske tåger siden årtusindskiftet, og efter en femårig pause opnår kvartetten en højere grad af stilsikker sindsro på delikat organiske ’Allas sak’.

Mens mange af kollegerne eksperimenterer med alskens euforiserende stoffer og svampe, så forekommer Dungens bedrifter at være brygget på økologisk kamillete.

Bongotrommer og tværfløjter
Gruppens venligtsindede og mildt progressive kompositioner bevæger sig som blidt kalejdoskopiske trips, hvor jam aldrig fremstår som en forkortelse for jammer.

De relativt disciplinerede sange er arrangeret med raffineret brug af blandt meget andet saxofon, bongotrommer og sågar tværfløjter, der får de lyse krøller til at blafre med en vis fryd.

Se også: Skæve svenskere på Staden

I længden bliver både Gustav Ejstes’ stemme og pladens tone dog lidt for hippiefesen, og følelserne vibrerer bestemt ikke i ligeså mange dybe niveauer og lag som musikken.   

Dungens store styrke er den svimlende detaljerigdom, som de udstyrer deres musikalske overskud med, og selvom melodierne af og til er i underskud, så formår ensemblet at genopfinde fortiden på klædelig moden vis.

Blomsterbørnene er blevet voksne.

 

'Allas sak' streames hos NPR

1 af 2 Coveret til Dungens syvende album, 'Allas sak', der indeholder 10 selvkomponerede sange på 42 minutter.
2 af 2 Dungen - optræder på Atlas, Aarhus 18. november og dagen efter i Lille Vega, København. (Foto: Border)
0 kommentarer
Vis kommentarer