The Rolling Stones gi'r en tungeslasker

Planetens største rock'n'roll-band strutter ustyrligt i flabet koncertfilm fra Texas anno 1978

Mick Jagger - i flamboyant storform for medrivende The Rolling Stones. (Foto: PA)
Mick Jagger - i flamboyant storform for medrivende The Rolling Stones. (Foto: PA)

The Rolling Stones: 'Some Girls: Live In Texas ’78’ (Eagle/Playground)

I The Rolling Stones’ løsslupne univers er der ikke langt mellem at svaje og sjuske, og på gruppens mange liveplader gør de desværre mest det sidste.

DJÆVELSK MESSE MED STONES

Legenderne rettede dog renomméet op i form af sidste års diabolsk swingende dvd, ’Ladies & Gentlemen’, der bestod af liveoptagelser fra 1972, og minsandten om ikke englænderne ligeledes er forrygende, flabede og fokuserede i koncertfilmen ’Some Girls: Live In Texas ’78’, som udkommer i forbindelse med genudsendelsen af albummet af næsten samme navn.

Affæren er optaget i et relativt lille auditorium i Fort Worth, hvor dele af ’Ladies & Gentlemen’ pudsigt nok også blev indfanget, og intensiteten slår gnister i en periode, hvor Stones var skamløst vulgære og dinglende flamboyante.

Snert i stemmen
Navnlig Mick Jagger strutter ustyrligt, og påvirket af tidens punk river og flår Ronnie Wood og Keith Richards i sange som ’Star Star’ og ’Brown Sugar’ samt Chuck Berrys ’Let It Rock’ og ’Sweet Little Sixteen’, og man ved det er en god aften, når Richards synger både kor og ’Happy’ med snert i stemmen.

KEITH RICHARDS: MICK JAGGER ER EN DIVA

Blandt hele syv numre fra ’Some Girls’ er der et par svipsere, men sættet er usædvanligt stramt serveret, og Jagger, der spiller guitar på adskillige skæringer, stinker af selvtillid, når han introducerer ’Respectable’ med følgende ord:

- Hvis I synes, bandet savner energi, så er det fordi, vi har kneppet hele natten!

En sjasket tungeslasker - ikke en sjusket.