Vild kærlighed

Savages andet udspil er endnu bedre end den ellers fremragende debut

Savages spiller i Store Vega, Kbh., 7. marts. (Foto: PR-Foto)
Savages spiller i Store Vega, Kbh., 7. marts. (Foto: PR-Foto)

Savages: 'Adore Life' (Matador/Playground) udkommmer 22. januar

Hvad er din bedømmelse?
Tak - Du har givet

Der er noget befriende over den hvidglødende indædthed, der præger den fransk/engelske kvartet Savages udtryk. 'I understand the urgency of life' synger Jehnny Beth på næsten titelnummeret 'Adore' på en måde, så man ikke et sekund er i tvivl om øjeblikkets uopsættelighed. Det er ikke for sjov eller show. Sangen slutter da også med et direkte spørgsmål til lytteren: 'Do you adore life?'. Med tryk på you.

Knytnæven på omslaget kan med andre ord høres i hver eneste rille (eller binære kode alt efter aflytningsmedie). Lige som på debuten 'Silence Yourself' (2013) kan man også her tydeligt fornemme ekkoer af alt fra Siouxsie & The Banshees til Throwing Muses i Savages' monokrome postpunk, selv om paletten også bliver udvidet her med bl.a. førnævnte 'Adore', der nærmest er en brændemærket ballade. Men det gør ikke noget, da det er smerteligt tydeligt, at det er personligt det her.

Se også: Vildt god debut

Men Savages forveksler heldigvis ikke alvoren med selvhøjtidelighed, og der er en sjælden aura af nødvendighed over 'Adore Life', der bærer selv de mindre gode sange igennem, og i de bedste øjeblikke er det en af de plader, man nærmest svitser sig på. En art kuldslået, hvidglødende inderlighed, som man er nødt til at forholde sig til, hvad enten man vil det eller ej.

Omslaget til 'Adore Life' er designet af Craig Ward.
Omslaget til 'Adore Life' er designet af Craig Ward.
 

Kærlighed og sex - og ikke mindst samspillet mellem de to tilstande - er det altoverskyggende tema her. 'This is what you get when you mess with love' som det lyder på den sammenbidte førstesingle 'T.I.W.Y.G.'. Kærlighed som afhængighedsskabende sygdom: 'Love is a disease/The strongest addiction i know/What happpens in your brain/Is the same as a rush of cocaine/The more you have, the more you crave'.

Men også kærlighed som mulighedernes land: 'When I'm with you/I want to do/All the things/I've never have done'. Og først og fremmest kærlighed som et sted, hvorr smerte og nydelse altid går hånd i hånd, det være sig fysisk som mentalt: 'When I take a man/To sleep over/Pain and pleasure/Will touch my hand'.

Se også: Vilde hjerter i brand

Beths tekster kan måske virke en anelse forkrampede i nedskrevet form, men ordene får i den grad luft under vingerne i hendes nærmest deklamatoriske vokal, som det ene øjeblik kæler for én for dernæst at tildele én en syngende lussing, når man mindst venter det. Hun bakkes så fremragende op af et ualmindelig tætspillende band, der aldrig gør mere end de skal, men til gengæld gør det med en præcision og en nerve af den slags, der ikke kan oplæres men er rent instinktiv.

Og så lyder 'Adore Life' tilmed pissefedt i Johnny Hostiles sylespidse produktion og Anders Trentemøllers muskuløse mix. Gør dig selv den tjeneste at høre den på et ordentligt anlæg. Højt. Meget højt.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Musik
Seneste i Musik
Hent flere

Thomas Treo skamhører

1.Human Impact: 'Human Impact' (Ipecac-album/Ude 13. marts)
2.Lucifer: 'Lucifer III' (Century Media-album/Ude 20. marts)
3.Flat Worms: 'Antarctica' (Drag City-album/Ude 10. april)

Rune Melchior Sjørvad skamhører

1.Andy Shauf: 'The Neon Skyline' (Anti-album/Ude nu)
2.The Wood Brothers: 'Kingdom in My Mind' (Honey Jar-album/Ude nu)
3.Wolf Parade: 'Thin Mind' (Sub Pop-album/Ude nu)
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere