Annonce:
Annonce:

Vitale vildspor

Animal Collective er tilbage med deres hidtil mest umiddelbare og smittende udspil

Dadaisme og popmelodier smelter sømløst sammen på Animal Collectives tiende studiealbum: (Foto: Playground)
Dadaisme og popmelodier smelter sømløst sammen på Animal Collectives tiende studiealbum: (Foto: Playground)
Annonce:
Følg Musik
Følg INTL. Album-anm.

Animal Collective: 'Painting With' (Domino/Playground) udkommer 19. februar

Efter syv album (plus det løse) i den alternative rocks yderste randområder blev Baltimores Animal Collective pludselig hele verdens indie-kæledækker med den tummelumske og euforiske 'Merriweather Post Pavilion' fra 2009, der også lå i toppen på de fleste lister, da det års pladehøst skulle gøres op. Den blev fulgt af den noget mere uigennemtrængelige 'Centipede Hz' i 2012, men nu er gruppen efter fire år og diverse sideprojekter tilbage med deres hidtil mest poppede udspil. Men bestemt ikke med pop skabt efter de gængse skabeloner.

Med dyrene langt ude i gakgak-skoven

Annonce:

Dyrekollektivet er igen reduceret til en trio, hvilket dog bestemt ikke har lagt begrænsning på ideerne. Heller ikke selv om de fleste af de 12 numre holder sig omkring de tre minutters længde (ingen lange, improviserede jams i denne omgang). Til gengæld er det utroligt, hvor mange stil- og taktskift, man kan nå at proppe ind i en sang med så kort spilletid. Vel at mærke uden at tabe den gode melodi undervejs.

Coveret på 'Painting With' er lavet af Brian DeGraw.
Coveret på 'Painting With' er lavet af Brian DeGraw.
 

Brian Wilson er stadig den store ledestjerne - pladen er delvist indspillet i Los Angeles' EastWest studie, hvor 'Pet Sounds' også begyndte at tage form - men i en noget mere hektisk, finurlig og legesyg udgave. Tag bare åbningssangen og førstesinglen 'FloriDada', der emmer lige meget af solskinspop og avantgarde - og tilmed sampler The Surfaris 'Wipe Out'.

Ekstatiske dyrelyde i popzoo

Animal Collectives postmoderne leg med genrekonventioner og andre musikalske stereotyper ender heldigvis aldrig som spil for galleriet eller kunstnerisk blændværk, da galskaben på intet tidspunkt virker forceret eller fortænkt, men hele tiden er funderet i en smittende musikalsk nysgerrighed og oprigtig undren over musikkens mange muligheder. Verden ville ganske enkelt være et kedeligere sted uden denne trio. Tag med dem ud på et vildspor. 

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Man skal ikke lade sig narre af Løkke
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: