80'er-ikon: Kald det ikke et comeback

Rick Astley er pladeaktuel, men popveteranen kalder det ikke et comeback - endnu

50-årige Rick Astley udsendte albummet '50' tidligere på måneden. (Foto: Polfoto)
50-årige Rick Astley udsendte albummet '50' tidligere på måneden. (Foto: Polfoto)

Han var kun 27, da han trak stikket på en strålende karriere og selv troede, at han aldrig igen skulle udgive musik og stå på scener. Men fristelsen blev alligevel for stor for Rick Astley, der i en alder af 50 år igen er klar med ny musik.

Foto: All Over Intl. kendte - 6. jun. 2016 - kl. 23:50 Se video: 80'er-ikonet Rick Astley brækker tungen på dansk

Men Rick Astley forventer ikke den samme succes, som overvældede ham, da han først i 1980'erne bragede ind på hitlister over hele verden med 'Never Gonna Give You Up'.

- Jeg tror ikke, du kan kalde det et comeback, med mindre det rent faktisk sker. Med mindre alle ser og hører det. Og om de gør det, ved vi først om et stykke tid, siger han til Ritzau Fokus.

Men faktum er, at 80'er-stjernen er tilbage efter 23 års pension.

flash - 5. jun. 2016 - kl. 11:01 Firserikon om internet-joke: Bare gør grin med mig

Det hang mig ud af halsen
Da han stoppede, forlod Astley en musikbranche, som hang ham langt ud af halsen. Dag ind og dag ud skulle han flyve rundt til nye byer for at give interviews. Men det handlede ikke om musikken. Det handlede om at mime på tv eller skrive autografer, og det blev for meget for den unge sanger.

- Ofte sad jeg i fremmede byer til middag med voksne slipsetyper fra et eller andet pladeselskab. Det er jo ikke det, en ung fyr i starten af 20'erne har lyst til, men det var sådan man gjorde, og jeg var alt for ung og grøn til at stille spørgsmålstegn ved det dengang, siger Astley i dag.

Derfor kan det hjælpe ham, at han nu er en erfaren herre med et indgående kendskab til den musikbranche, han igen forsøger at blive en del af.

- Jeg tror, det hjælper mig, at jeg simpelthen er lidt mere ligeglad i min alder. Jeg går ikke lige så meget op i at gøre alle tilfredse. Jeg gør det her for min egen skyld, slår Astley fast.

- Den nye førstesingle 'Keep Singing' er lavet til mig selv. I mit liv er gode ting altid sket for mig i forbindelse med musik, fortæller han.

Nyheder - 2. jun. 2016 - kl. 17:29 Hør verdensstjernes bedste sommerråd

Da Rick Astley første gang havde succes, var live-koncerter i lav kurs i forhold til tv-optrædener, hvor man blot mimede med på ordene. I dag er live-optrædener vigtige for sangere, og det passer Astley godt. Han vil synge for sin fans, og så lover han, at der nok skal blive plads til 'Never Gonna Give You Up' i repertoiret.

9 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Musik
Seneste i Musik
Hent flere

Thomas Treo skamhører

1.Human Impact: 'Human Impact' (Ipecac-album/Ude 13. marts)
2.The Secret Sisters: 'Saturn Return' (New West-album/Ude 28. februar)
3.Honey Harper: 'Starmaker' (ATO-album/Ude 6. marts)

Rune Melchior Sjørvad skamhører

1.Andy Shauf: 'The Neon Skyline' (Anti-album/Ude nu)
2.The Wood Brothers: 'Kingdom in My Mind' (Honey Jar-album/Ude nu)
3.Wolf Parade: 'Thin Mind' (Sub Pop-album/Ude nu)
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere