Abbey Road nu som musical

Det klassiske album med The Beatles bliver grundlaget for en ny musical i London

Side pladecoveret til Abbey Road har tusindvis af fans været forbi fodgængerfeltet og tage billeder. (Foto: Rue Des Archives)
Side pladecoveret til Abbey Road har tusindvis af fans været forbi fodgængerfeltet og tage billeder. (Foto: Rue Des Archives)

En ny musical er på vej, og den tager afsæt i indspilningerne af Beatles-albummet 'Abbey Road' fra 1969. Det skriver The Times.

Musicalens omdrejningspunkt bliver det legendariske pladestudie Abbey Road Studios.

Derfor vil man bygge studiet på scenen i Royal Albert Hall til forestillingerne.

Lennion/McCartyney - det uovertrufne sangskriver-par. (AP Photo) INTL. MusikNYT Uafgjort mellem Lennon-McCartney

- Det vil være en dokumentarisk musical, som vil give publikum en ærlig, respektfuld og en direkte gengivelse af, hvordan musikhistorie blev skabt, siger produceren Stig Edgren til The Times.

Derfor vil skuespillerne heller ikke forsøge at ligne de fire medlemmer fra The Beatles.

- Jeg vil ikke have, at det blev endnu et look-alike show... Vi prøver ikke at ligne The Beatles. Vi prøver at lyde lige som dem. Idéen er, at du ser dem igennem deres pladeindspilninger, siger han.

Selv på 50 års afstand er pseudo-dokumentaren 'A Hard Day's Night' en smittende og gennemmusikalsk humørbombe. (Foto: AP) INTL. Album-anm. The Beatles i sort/hvid og mono

Steen Jørgensen prøver sin stemme af på en række af musikhistoriens klassikere. (Foto:Tariq Mikkel Khan) DK MusikNYT Steen Jørgensen: Jeg har intet at bevise

Mange kunstnere har siden hen indspillet i det berømte studie. Blandt andet var Steen Jørgensen forbi studiet, inden han for et år siden udgav sit soloalbum 'Standards For Living'.

Her fortolkede han sange fra nogle af sine yndlingskunstnere, som blandt er The Beatles, Bob Dylan og Leonard Cohen. Om at optage i studiet sagde Steen Jørgensen blandt andet:

- Det er min hyldest til de sange og de sangskrivere, og jeg kan specielt godt lide, at det har fået en unik lyd og stemning, der tildels skyldes, at den er optaget i Abbey Road-studierne i London.

- Albummet tager nogle chancer, som skyldes, at de folk vi arbejdede sammen med i Abbey Road havde en frækkere tilgang til det hele, end jeg tror, man ville kunne finde i Danmark.

Steen Jørgensen udgiver soloalbum 11. november. (Foto: Helle Arensbak) DK MusikNYT Eksklusivt: Steen Jørgensen synger The Beatles

DK MusikNYT En ikke helt almindelig dag

1 kommentar
Vis kommentarer