AC/DC får rocklegende som ny forsanger

Axl Rose tager på turné med rockbandet, der giver udsolgt stadionkoncert i Aarhus

Axl Rose får en travl sommer i front for både Guns N' Roses og AC/DC. (Foto: AP)
Axl Rose får en travl sommer i front for både Guns N' Roses og AC/DC. (Foto: AP)

Rygterne har svirret i et stykke tid, og lørdag har den verdensberømte, australske rockgruppe AC/DC gjort det officielt: Guns N' Roses' ubestridte frontmand, Axl Rose, er ny forsanger i bandet, og han tager derfor med rockgruppen på Europa-turné.

Det skriver nyhedsbureauet AFP.

AC/DC's nuværende forsanger, Brian Johnson, lider ifølge gruppen af høretab, og han er i fare for at miste sin hørelse permanent.

Det får altså nu gruppen til at hidkalde den kontroversielle 54-årige Axl Rose, der som så mange andre rockmusikere har en lang liste af anholdelser og skandaler bag sig.

Brian Johnson er åbenbart på vej ud af AC/DC - Angus Young har efter sigende droppet ham. (Foto: AP) INTL. MusikNYT Sanger 'smidt ud' af AC/DC

AC/DC offentliggjorde nyheden kort før, at Rose gik på scenen med Guns N' Roses på Coachella-festivalen i Californien lørdag. Han vil stadig fungere som forsanger i Guns N' Roses, som han stiftede i 1985.

Rose vil for første gang stå i spidsen for AC/DC, når de 7. maj i Lissabon spiller første koncert på deres Europa-turné.

Derfra vil bandet spille yderligere 11 koncerter i Europa - deriblandt i Aarhus 12. juni, hvor de 46.000 mennesker, der har købt billet til koncerten, kan glæde sig til at høre Axl Rose lægge stemme til gruppens berømte riffs.

Respekterer Johnsons beslutning
AC/DC's bandmedlemmer vil gerne takke Brian Johnson, skriver bandet i en meddelelse.

- Vi ønsker ham god bedring med hans høreproblemer. Vi forstår, respekterer og støtter Brians beslutning om at stoppe touren og redde sin hørelse, står der i meddelelsen.

Brian Johnson er ikke den originale forsanger i AC/DC. Bon Scott bliver af de fleste set som AC/DC's rigtige forsanger, men han døde i 1980 efter en heftig druktur.

Brian Johnson og Angus Young fra legendariske AC/DC, som - forhåbentlig - giver koncert i Aarhus til sommer. (Foto: AP) INTL. MusikNYT AC/DC-komik: Ven trækker i land

Brian Johnson har i årtier kæmpet for at blive accepteret af rockgruppens mest dedikerede fans. Det rygtes da også, at Brian Johnson ikke selv var klar til at forlade AC/DC, men at han blev bedt om at forlade gruppen.

Den amerikanske radiovært Jim Breuer har i hvert fald sagt, at Brian Johnson over for ham har luftet utilfredshed med sin afsked med bandet, skriver AFP.

162 kommentarer
Vis kommentarer