Adele er tilbage: Så har vi balladen

Solidt comeback fra superstjernen, der synger om mere kærlighed på sjæleren 'Hello'

Coveret til Adeles tredje studiealbum, '25', der udkommer fredag 20. november og indeholder 11 nye numre.
Coveret til Adeles tredje studiealbum, '25', der udkommer fredag 20. november og indeholder 11 nye numre.
Følg Musik
Følg INTL. MusikNYT

Adele: 'Hello' (XL/Playground)

- Hello, it’s me.

Med de ord er Adele tilbage. Og man er nu aldrig i tvivl om, at det er hende, når englænderens stemmepragt stiger til himmels på omkvædet til ’Hello’, der er en bombastisk megaballade.

Skæringen er første single fra Adeles kommende album, ’25’, der lander 20. november. Det er næsten fem år efter ’21’, der er solgt i 25 millioner eksemplarer på verdensplan som det i særklasse mest succesfulde album i nyere musikhistorie.

Adeles nye album er ’endnu bedre’

Popindustriens fremtid hviler jo nærmest på skuldrene/læberne af 27-årige Adele Laurie Blue Adkins, så der er måske ikke så meget at sige til, at hun ligesom holder sig fra avantgardejazz. Men ’Hello’ ændrer ikke på, at hendes kommercielle præstationer overgår de kunstneriske.

Den noget forudsigelige sjæler er velfungerende og ville sikkert vinde både ’X Factor’ og Melodi Grand Prix. I den virkelige verden har hun dog stadig et stykke op til legenderne Aretha Franklin, Dusty Springfield og Nina Simone.

Efter tre års pause: Adele er tilbage

’Hello’ sværmer om den store kærlighed (surprise!), og Adele forsøger vist at forsone sig med den eks, hun ikke var synderligt begejstret for på ’21’, men i tidstypisk grådkvalt tonefald fremstår hendes følelsesudbrud noget forlorent og melodramatisk.  

Synge kan kvinden dog, så Sam Smith og alle de andre efternølere må skamme sig, og ’Hello’ lyder i hvert fald ikke som et farvel fra fænomenet Adele.

 

Se videoen til 'Hello' her

Mere fra Ekstra Bladet+

Den 4. november 2020 forgreb Danmarks regering sig på demokratiet

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind