Annonce:
Annonce:

Aldrig mere en 'Bat Out of Hell'

Meat Loaf i byen for at præsentere nyt album, der først udkommer om to måneder

Meat Loaf er i København og hører de nye numre med pressen. - Men jeg gør det kun, fordi musikken er så fed. (Foto: Thomas Sjørup)
Meat Loaf er i København og hører de nye numre med pressen. - Men jeg gør det kun, fordi musikken er så fed. (Foto: Thomas Sjørup)
Annonce:
Følg Musik
Følg INTL. MusikNYT

Det sker ikke hver dag, at en international rockstjerne rejser rundt i Europa for at afspille og tale om et nyt album, der først kommer på gaden om to måneder.

Men Meat Loaf har så meget optur over sin nye plade, 'Hang Cool Teddy Bear IV', at han simpelt hen ikke har kunnet holde sig væk.

Annonce:

De fleste andre ville vente, til albummet er lige op over byen, så interesserede havde en chance for at købe det inden for den nærmeste fremtid, men 'farsbrødet' er ikke som de andre, og han har lagt et bånd med musikken i tasken og flyver for tiden omkring for at præsentere det på forhånd.

Smilende sanger
– Hvis bare der er fem personer i Schweiz, der gider høre det, er han villig til at flyve dertil, som hans pr-mand i Danmark, Las Thomsen, udtrykker det.

I går var Meat Loaf nået i København, hvor han lyttede til albummet i Cinemateket sammen med indbudte fans og pressefolk. Bagefter stillede han sig til rådighed for interview med bl.a. Ekstra Bladet.

– Det var sådan en fornøjelse at lave albummet. Jeg smilede, mens jeg sang, siger Meat Loaf.

Han har været på banen i mere end 30 år efter sit kanon-gennembrud i 1977 med 'Bat out of Hell'-pladen med tekst og musik af Jim Steinman, der har solgt i over 40 millioner eksemplarer.

IV-tallet en joke
Siden er der kommet to efterfølgere med kun lidt eller slet intet bidrag fra Steinman, 'Back into Hell' og 'The Monster is Loose', men selv om den nye plade har 'IV'-tallet påført, skal pladen ikke ses som et nyt forsøg på at ride højt på 'Bat'-bølgen.

– Pladeselskabet spurgte, om vi ikke skulle kalde den 'Bat out of Hell IV', men jeg svarede, at de måtte være sindssyge. De mente, det ville være et god marketing-titel, men det ville den kun være i nøjagtig fem sekunder. Derefter ville det være totalt negativt.

– Hvorfor har den så det IV-tal i titlen?

– Det var bare en joke. Tallet står kun på bagsiden af coveret, griner Meat Loaf.

Pladen er lavet med Rob Cavallo som producer og en stribe topmusikere, bl.a. guitaristerne Steve Vai og Brian May fra Queen, der skaber en lyd, det vil være en underdrivelse at kalde hård rock.

Annonce:

Man blæses nærmest bagud i stolen af de tunge riffs, der er overalt på pladen, og oven i det hele lyder så Meat Loafs dramatiske stemme, der effektivt dementerer, at en cyste på stemmebåndet, som han nu er befriet for, skulle have voldt problemer.

– Kraften i musikken er overvældende, bedømmer han.

– Hvordan er det for dig at sidde og høre musikken sammen med os andre?

– Det er helt perfekt. Fordi jeg har jer i fælden. I bliver ikke distraheret. Men jeg vil kun gøre det, fordi musikken er så fed. Jeg ville ikke have gjort det med 'Bat out of Hell III'-pladen.

– Hvorfor ikke?

– Der var intet lykkeligt ved den plade. Steinman var irriteret, jeg var irriteret, og der var for meget ego involveret. Det var der ikke denne gang. For første gang er jeg virkelig gået i studiet, fordi jeg nød det.

– Kommer der flere 'Bat out of Hell'-plader?


– Nix. Hvis Jim (Steinman, red.) er rask, og han gerne vil lave en plade med mig, så vil jeg også lave den med ham. Men det skal være med Rob Cavallo som producer. Jeg laver aldrig mere en plade uden Cavallo. Så må det koste, hvad det vil.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

500.000 ramt500.000 ramt500.000 ramt500.000 ramt500.000 ramt500.000 ramt500.000 ramt
Annonce:

Mest læste lige nu

rockersagrockersagrockersagrockersagrockersagrockersagrockersagrockersag
Han arbejder for lidt og tjener for meget
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: