Amerikanerne efter Princes død: Det er en sørgelig dag for alle

I USA sørger man over popikonet Prince, der døde tidligere i dag

Fra fans på gaden til Præsident Obama ombord Airforce One: Se hvordan amerikanerne reagerer på musikikonet Princes' død. (Video: AP)

NEW YORK (Ekstra Bladet): Knap har New Yorkerne rystet chokket efter David Bowies død af sig, før nyheden om, at superstjernen Prince nu også have forladt denne verden i en alder af 57 år, rammer dem.

I Washington Square Park på Manhattan, hvor en masse new-yorkere og turister i går nød sommertemperaturerne til gademusikeres banjo- og guitar-toner, var folk ganske berørt over nyheden - og flere fremhævede, at det rammer endnu hårdere, fordi flere store musikstjerner er døde på det seneste.

For 54-årige Dafna Napthali, som underviser i elektronisk musik, kom nyheden midt i undervisningen:

- Mine studerende tjekkede deres telefoner, selvom de ikke må. Og nyheden stoppede faktisk timen. Jeg sagde til dem: 'Hør, I er kede af det, men jeg har lyttet til ham 30 år mere end jer'. Jeg har ca. samme alder som Prince, og jeg har kendt til ham og hans musik, siden han startede, så jeg tænkte: 'Det er bare for tidligt (at vi mister ham, red.).

-Det skete i slutningen af timen, så jeg kunne ikke nå at forberede noget. Men jeg tror, jeg vil forberede noget om ham til timerne i morgen, fortsætter hun.

- Det føles som om, det sker nærmest hveranden uge, at en af de store dør. Det er et chok - og det er et chok blandt mange andre choks (andre ikoners død, red.). Det er lidt på samme måde, som da Michael Jackson døde. Hvis du selv er musiker og i 50'erne, og du voksede op og lyttede til de her ikoner, så har det en anderledes indflydelse på dig, end hvis du er i 20'erne.

- Selvom jeg ikke har været kæmpe fan, så har han altid været der og har altid eksperimenteret på sin egen måde. Han var super funky, siger hun.

Dafna Napthali. Foto: Karen Bro og Lisbeth Langwadt
Dafna Napthali. Foto: Karen Bro og Lisbeth Langwadt

I parken mødte Ekstra Bladets udsendte også musikeren Kirk Cambell, 30, som har arbejdet med Princes musik:

- Jeg læste det på CNN. Når et ikon dør, og man har hørt på hans musik gennem ungdommen, så påvirker det en. Da jeg var yngre, producerede jeg selv musik og har faktisk samplet nogle af hans sange. Jeg arbejde fx på 'Electric Intercourse', 'I wanna be your lover' og 'Purple Rain'.

Kirk Cambell. Foto: Karen Bro og Lisbeth Langwadt
Kirk Cambell. Foto: Karen Bro og Lisbeth Langwadt
 

- Det er en sørgelig dag for alle rundt om i verden og især alle, der elsker hans musik, siger han, og hans ven, Milo Matthieu, 25, fortsætter:

- Jeg var på Instagram i morges og så det i mit feed. Rigtig mange lagde fotos på af Prince, og først troede jeg, det var en joke, men så så jeg på CNN, at det var rigtigt. Jeg voksede op med ham, men jeg har ikke selv hørt ham så meget, men alle elsker jo 'Purple Rain', og min mor elskede Prince, og jeg kender mange kvinder, der elsker ham.

Netop New York blev sammen med Georgia og Princes hjemby Minnesota de sidste steder, hans fans nåede at se ikonet spille live.

Han spillede til et privat arrangement i New York for ABC News' ansatte 18. Marts.

Milo Matthieu. Foto: Karen Bro og Lisbeth Langwadt
Milo Matthieu. Foto: Karen Bro og Lisbeth Langwadt

Hvilken mand var det, verden mistede torsdag? Se med i Ekstra Bladets mindeudsendelse om Prince

14 kommentarer
Vis kommentarer