Angie Bowie: David var en tyr

David Bowie eks-kone fortæller om sit 10 år lange ægteskab med det afdøde ikon

Angie Bowie fik beskeden om sin eks-mandas død, mens hun befandt sig i celibrity Big Brother-huset i London. Her ses hun, da hun i sin tid blev lukket ind i huset

- David havde altid min tilladelse til at dyrke sex til højre for mig, til venstre for mig, men ikke for snuden af mig.

Siger Angie Bowie, gift med det netop afdøde rock-ikon gennem hele 70'erne i et ægteskab, der mere end kærlighed baserede sig - med hendes ord - på et business-partnerskab, hvor han var den kreative musiker, mens hun passede og plejede ham og forretningen 'David Bowie'.

'Han havde sagt, før vi blev gift, at 'jeg elsker dig ikke', så vi havde et åbent forhold fra begyndelsen. Vi havde en trekant natten før, vi blev gift', siger Angie Bowie i en samtale med Daily Mail.

INTL. MusikNYT - 11. jan. 2016 - kl. 13:39 Bowie død: Eks-konen ved det ikke endnu

Det, der for hende betød enden på ægteskabet, var en begivenhed i slut-70'erne. Bowie ringede i panik til hende i London fra Los Angeles. Han var syg, men vidste ikke, hvad det var, der var galt.

Farvel-kys før en tog-tur til Paris i 1973. (Ni Syndication)
Farvel-kys før en tog-tur til Paris i 1973. (Ni Syndication)
 

Pissede territoriet af med sex
Angie tog første fly, men da hun flåede døren op til hans hotel-suite, fandt ham i seng med soul-sangerinden Claudia Lennear.

'Hvad end der havde plaget ham, var det åbenbart forsvundet. 'Undskyld', sagde han.

'Jeg lukkede døren og gik mod restauranten, mens jeg tænkte for mig selv: 'Du trænger til at have et liv, for det her er ikke et liv - det hænger i fingerneglene'.

Se også: Bowie: Knaldede alt der rørte sig

Det var ellers begyndt så godt i 1968. De mødtes på en restaurant og drog derefter videre til en klub, hvor King Crimson spillede. De endte selvfølgelig hjemme i kanen hos hende.

'Han var en tyr og stolt af det, men om morgenen forsvandt han uden videre. Sådan var David. Han brugte sex som en kat, der pisser sit territorium af. Vi blev venner'.

En dag ringede Bowie. Han var dødssyg, hævdede han.  Angie for afsted. Han stod i døren og tog imod hende - ikke det mindste syg. Til gengæld spillede han demoer af, hvad der skulle blive til hans første album.

Angie Bowie efter skilsmissen i 1980. (Topfoto)
Angie Bowie efter skilsmissen i 1980. (Topfoto)
 

'Jeg tænkte: 'Wauv, han er et geni, og da vi havde sex var han meget mere delikat og følsom, end han havde været før. Vi delte historier og hemmeligheder for hinanden. Den dag begyndte vores forhold for alvor. Jeg var håbløst forelsket, selvom jeg godt kunne se, at min største værdi for ham var som plejer, kok, hushjælp', kreativ allieret og forretnings-rådgiver'.

Stofferne flød
19. marts 1070 blev de gift, og 30. maj året efter fødte hun deres søn, Zowie, som også ville have fået det navn, hvis han var blevet en pige.

'David var med til fødslen. Han var ellevild. Jeg bandede og svovlede som en sømand. Zowie var så stor, at han sprængte mit bækken'.

Snart fik Bowie for alvor gang i karrieren. Til sidst flyttede den lille familie til New York. Stofferne begyndte at flyde, og Bowie fik ikke det ud af det økonomisk, som hans succes egentlig berettigede ham til.

Se også: Ny bog: Jagger og Bowie var elskere

Angie, Bowie og lille Zowie. (Foto: All Over)
Angie, Bowie og lille Zowie. (Foto: All Over)
 

'Han kunne ikke betale sine musikere ordentligt, pengene var der bare ikke, dem nød branche-folkene godt af'.

'Det hele endte skørt, som da han ringede fra LA og sagde, han blev holdt som gidsel af 'krigsherre og to hekse og Satan, der var på vej'.

'Det var ikke sjovt, men jeg forsøgte at være tålmodig. Jeg havde også min egen nær-død oplevelse med stoffer. Ved en film-premiere blev jeg tilbudt et hiv af et eller andet. Jeg troede, det var kokain. Det var ren heroin. Jeg gik ud som et lys'.

Visket ud af hans liv
I 1980 blev det åbenlyst for Angie, at ægteskabet var forbi.

'Jeg blev bedt om at tage til Schweiz for at ordne noget med hans skat, og jeg sagde 'i  orden'. Men en skilsmisse-sag ville også blive behandlet langt bedre i hans favør, gfandt jeg ud af. Mens jeg var dér, bad han om skilsmisse. Det var så grusomt'.

Angie blev bedt om at tage til Schweiz. Der ville en skilsmisse være mere fordelagtig for hendes mand, fandt hun ud af. (Foto: All Over)
Angie blev bedt om at tage til Schweiz. Der ville en skilsmisse være mere fordelagtig for hendes mand, fandt hun ud af. (Foto: All Over)
 

'Der var tavshed omkring os efter det. På trods af 10 år og et barn sammen blev jeg visket ud af hans liv. Han fyrede alle, der bare nævnte mit navn. Billeder af os blev destrueret. Han anerkendte aldrig, hvad jeg havde gjort for ham. Jeg fik et fladt, økonomisk døds-kys, 500.000 pund fordelt over 10 år. Giftighederne var ekstraordinære'.

Værst var det, at hun også mistede Zowie, der nu kalder sig Duncan og er 45 år. Hun afgav forældre-myndigheden ved skilsmissen, men havde ikke forestillet sig, at hun ikke skulle se mere til ham overhovedet.

'Jeg blev dobbelt-straffet ved skilsmissen. Jeg mistede mit arbejde (for Bowie), og jeg mistede min familie. Zowie ønsker mig åbenlyst ikke som sin mor, og nu da David er død, vil jeg ikke forsøge at kontakte ham'.

Bowies overraskende død blev debatteret i Ekstra Bladets studie

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Musik
Mest læste i Musik
Hent flere

Skamhører

Thomas Treo skamhører

1.Tyler Childers: 'Purgatory' (Hickman Holler-album/Ude 5. januar)
2.Henning Stærk: 'Big Boss Man' (Strongman-single/Ude 19. december)
3.De Forbandede: 'Den evige nat' (Some Studio-album/Ude 15. december)

Rune Melchior Sjørvad skamhører

1.New Order: 'NOMC 15 - Live' (Mute-album/Ude nu)
2.Wilco: 'A.M. - Special Edition' (Sire-album/Ude nu)
3.Whitney: 'Light Upon the Lake - Demo Recordings' (Secretly Canadian-album/Ude nu)
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Claus Jessen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen