The Beatles skal lære indere at krydse gaden

Hvis legenderne kan finde ud af at gå over gaden i et fodgængerfelt, så kan indbyggerne i Kolkata også

Gode trafikforbilleder.
Gode trafikforbilleder.

Læs også:

Se også: Troede eks-Beatle var gademusikant

Politiet i den indiske storby Kolkata har taget The Beatles i brug for at sørge for at overbevise indbyggerne om at bruge fodgængerfelter.

Det er det ikoniske albumcover, der viser bandmedlemmerne krydse Abbey Road, der bliver brugt i en kampagne for sikkerhed på vejene med sloganet 'Hvis de kan, hvorfor kan du så ikke?', skriver BBC.

Indtil videre er der sat 40 plakater op med det berømte fotografi, der blev taget af Ian Macmillan på fodgængerfeltet uden for Abbey Road-studiet, hvor bandet indspillede det meste af deres musik.

- Vi ønskede en fængende og tiltalende kampagne, og vi fik ideen med at bruge The Beatles og deres universelle popularitet, siger politikommissær i Kolkatas færdselspoliti Supratim Sarkar til BBC.

- Vi forsøger at sige, at hvis John, Paul, George og Ringo kunne bruge zebrastriberne, så kan du også. Om et par måneder vil vi være i stand til at se, om kampagnen har virket, tilføjer han.

Skeptiske fodgængere
En af byens over fire millioner indbyggere Neel Dutt fortæller til avisen The Telegraph, at han er glad for initiativet:

- Kolkata har længe haft et kærlighedsforhold til The Beatles, og hvis det kan få folk til at følge reglerne, så er det enestående, siger han.

Andre er mere skeptiske:

- Lad være med at bruge tid og penge på plakater, som kun eliten på omkring to procent af befolkningen forstår. Det er ikke dem, der går rundt på gaderne, skriver Sanjiv Kapoor på færdselspolitiets Facebook-side.

- Brug i stedet pengene på at lave zebra-felter på de rette steder og på at uddanne chauffører og almindelige fodgængere i, hvad de skal bruges til. Hvis folk bruger dem som vist på fotografiet, bliver de kørt over, mener han.

Det originale Abbey Road-fodgængerfelt blev flyttet adskillige meter på grund af trafikhensyn for over 30 år siden, og intet er tilbage af den originale overgang.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Musik
Seneste i Musik
Hent flere

Thomas Treo skamhører

1.Bill Fay: 'Countless Branches' (Dead Oceans-album/Ude 17. januar)
2.The Black Lips: 'Sing in a World That’s Falling Apart' (Fire-album/Ude 24. januar)
3.Oscar Danielson: 'Det här kan bli året som jag faller' (Sif-album/Ude 17. januar)

Rune Melchior Sjørvad skamhører

1.Efterklang: 'Lyset' (Rumraket-ep/Ude nu)
2.School of X: 'Destiny' (Tambourhinoceros-ep/Ude nu)
3.Beck: 'Hyperspace' (Capitol-album/Ude nu)
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere