Bassist dømt for pædofili - igen

Frank Zappa-bassisten Roy Ralph Estrada er for anden gang blevet idømt fængselsstraf for seksuelt misbrug af et barn. Han kommer tidligst ud som 93-årig

Roy Ralph Estrada. (Foto: Texas Department of Criminal Justice)
Roy Ralph Estrada. (Foto: Texas Department of Criminal Justice)


Zappa-lyd lyder i Amager Bio

I musikalske kredse er han blandt andet kendt som medstifter af bandet Little Feat og ikke mindst som bassist i Frank Zappas legendariske rockband The Mothers of Invention.

I det amerikanske retssystem er han kendt som serieforbryder med alvorlige pædofile tilbøjeligheder, og nu er fælden for alvor klappet for den 68-årige musiker Roy Ralph Estrada.

Bassisten er blevet idømt en straf på 25 år uden mulighed for benådning eller prøveløsladelse, hvilket betyder, at han vil være fyldt 93 år, før han kan forlade fængslet.

Estrada forbrød sig imod et barn under 14 år, kort efter han var blevet løsladt fra et fængsel i Californien, hvor han netop var blevet færdig med at afsone en tidligere dom på seks år for pædofili.

Straffen på de 25 år er konsekvensen af et indgået forlig, hvor Estrada kendte sig skyldig i 'gentagne seksuelle overgreb mod et barn'.

Estrada spillede med The Mothers of Invention i slutningen af tresserne og dannede i 1969 bandet Little Feat sammen med Lowell George.

Efter i en tid at have spillet med Captain Beefheart's Magic Band i 1970'erne vendte han tilbage til samarbejdet med Frank Zappa og medvirkede på en række album i 1980'erne - blandt andet 'You Are What You Is' og 'The Man From Utopia.'