Bob Marley bragt til live igen

Filminstruktøren Kevin McDonalds nye film 'Marley' er den ultimative dokumentar om legendens liv og musik

Et typisk billede af Bob Marley under en koncert.(Foto: Berlinale)
Et typisk billede af Bob Marley under en koncert.(Foto: Berlinale)

BERLIN (Ekstra Bladet): Bob Marley elskede kvinder, fodbold og marihuana og var tilhænger af den såkaldte rastafari-bevægelse. Men først og fremmest elskede han musikken, fordi han levede og åndede for musik, og fordi musikken var med til at bringe ham ud af de fattige slumbyer i Kingston på Jamaica.

Nu har fillminstruktøren Kevin MacDonald lavet dokumentarfilmen om hans liv og musik 'Marley', som Hollywood Reporter kalder den definitive og ultimative Bob Marley-film.

- Filmen er spækket med unikke koncertoptagelser samt dybdegående interviews med sangerens venner, familie, hans kone Rita og bandmedlemmer fra The Wailers. Det er en gribende fortælling om en kunstner, der forlod verden alt for tidligt. Der er ingen tvivl om, at Bob Marley-fans fra hele verden vil storme biograferne eller dvd-butikkerne for at se den her film, skriver Hollywood Reporter om 'Marley'.

Rettigheder fra Marleys ni børn
Sammen med sit band The Wailers gjorde Bob Barley, der i 1945 blev født som søn af en britisk hvid officer og en kvinde fra Jamacia, reggaemusikken berømt i hele verden, og hans gigant-succeser 'No Woman No Cry', 'I Shot the Sheriff' og 'Redemption Song' er evige klassikere.

Men det har været en lang og sej proces at lave filmen, der efter sigende først skulle laves af Martin Scorsese, siden hen af Jonathan Demme men endte hos Kevin MacDonald, der brugte lang tid på at få de samlede rettigheder til filmen af Marleys ni efterlevende børn, hvoraf syv af dem kom fra forskellige mødre. Bob Marleys søn Ziggy er krediteret som executive producer på filmen.

Filmen varer hele 144 minutter. Så der er noget at glæde sig til for Bob Marley-fans.