Newt Gingrich misbruger 'Eye of the Tiger'-sang

Den republikanske politiker, der for tiden kæmper en hård kamp for at blive sit partis præsidentkandidat, sagsøges af 'Rocky'-sangskriver

Trods (mis)brugen af den kendte Rocky-slagsang ser det ud til at Newt Gingrich er blevet knockout'et af sin politiske rival Mitt Romney. (Foto: Getty)
Trods (mis)brugen af den kendte Rocky-slagsang ser det ud til at Newt Gingrich er blevet knockout'et af sin politiske rival Mitt Romney. (Foto: Getty)

En af sangskriverne bag en af filmhistoriens bedst kendte temasange - 'Eye of the Tiger' fra boksefilmen 'Rocky III' fra 1982 - sagsøger nu den republikanske toppolitiker Newt Gingrich.

Sangskriveren fra bandet Survivor, Frank Sullivan, mener, at Gingrich igennem det seneste to år uretmæssigt har brugt den energifyldte sang som led i sin kampagne.

Det er naturligvis ikke i sig selv ulovligt at bruge musik ved politiske møder, men hvis man bruger en enkelt sang konsekvent gennem længere tid og derved gør den til sin egen 'kendingsmelodi', er det sandsynligt, at man krænker rettighedshaveren.

Nej til Hitler
En af medsangskriverne på sangen - Jim Peterik - har dog intet problem med, at Gingrich pepper sig selv og sine tilhørere op med et stykke 80'er-nostalgi.

Så længe det ikke er Adolf Hitler, der har taget sangen til sig, så har han ikke tænkt sig at hidse sig op over, at velmenende og hårdtarbejdende politikere bruger det legendariske stykke filmmusik, forklarer han.

Newt Gingrich selv har dog haft det særdeles svært, siden han afslørede sin plan om at bygge en permanent base på månen.

Det kulørte forslag har gjort Gingrich grundigt til grin i de fleste amerikanske medier, og konkurrenten Mitt Romney har nu udbygget sit forspring så betragteligt, at han virker så godt som sikker på at blive præsident Obamas modstander ved det næste præsidentvalg.

0 kommentarer
Vis kommentarer