Annonce:
Annonce:

Forskere afviser rockmyten om 'klub 27'

Godt nok er der mange musikere, der er døde som 27-årige, men det kan ikke kaldes en tendens, slår forskere nu fast

Amy Winehouse døde som 27-årig, men man skal ikke lægge noget videre i, at 27 er en farlig alder for musikere. (Foto: AP)
Amy Winehouse døde som 27-årig, men man skal ikke lægge noget videre i, at 27 er en farlig alder for musikere. (Foto: AP)
Annonce:
Følg Musik
Følg INTL. MusikNYT

Amy Winehouse, Jim Morrison, Jimi Hendrix, Janis Joplin og Kurt Cobain har alle den tvivlsomme ære at være medlemmer af den sagnomspundne 'Club 27'.

'Klubben' består af populære musikere, der alle døde, mens de var 27 år. For eksempel ved en overdosis, eller ved at de tog deres eget liv.

LÆS OGSÅ: Winehouse forudså medlemskab af Club 27

Klubbens overraskende mange medlemmer har gjort, at man taler om, at rockstjerner topper, når de er 27 år, og at det er der, der er størst sandsynlighed for, at de dør.

Det har nu fået Adrian Barnett fra Queensland University i Australien til at undersøge, om der er hold i påstanden. Han har analyseret data fra 1046 musikere, der alle har ligget på den engelske hitliste mellem 1956 og 2007.

Af dem var der 71, der døde i perioden, men det er langt fra alle, der var 27 år, da de gik bort.

LÆS OGSÅ: Rockens skyggeside

Til gengæld viser undersøgelsen, at musikere i 20'erne og 30'erne har tre gange større risiko for at dø før tid sammenlignet med resten af befolkningen.

- 'Klub 27' er bare en myte, men berømmelse forøger risikoen for at dø ung, siger Adrian Barnett ifølge nyhedsbureauet AFP.

Han understreger dog, at der er visse usikkerheder ved undersøgelsen. Blandt de 1046 musikere, der har været på hitlisten i den periode, forskerne har analyseret, optræder også frøen Kermit.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Præster, pædofili og børneporno
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: