Eva Cassidy i 'nøgen' udgave

Nyt album fra den afdøde sangerinde, hvor hun bare akkompagnerer sig selv på akustisk guitar

Eva Cassidy kan høres kun akkompagneret af sin akustiske guitar på det nye album. (Foto: Kick Music)
Eva Cassidy kan høres kun akkompagneret af sin akustiske guitar på det nye album. (Foto: Kick Music)

Det var lidt af en øjenåbner, da den amerikanske kunstskøjteløber Michelle Kwam, i sit galla-program ved vinter-OL i 2002 dansede over isen til tonerne af Sting-nummeret 'Fields of Gold'.

Hvem var den kvinde, spurgte mange, der så det, der sang et smukt nummer så aldeles bjergtagende? Ved et hurtigt opslag på nettet dukkede navnet Eva Cassidy op. Havde aldrig hørt om hende, men det fremgik, at hun var død nogle år i forvejen, og den sørgmodige stemning i sangen anslog, at der nok var tale om et selvmord.

Yderligere research forklarede dog, at Eva Cassidy var død af kræft 1996, 33 år gammel, og at hun først var blevet kendt udenfor sit lokal-område i Washington DC, nogle år efter sin død.

Opdaget ved et tilfælde
En fantastisk historie, der fortalte om en kunstner, der ved et tilfælde var blevet opdaget af en britisk radio-dj, Terry Wogan.
To år senere havde han givet hendes udgave af Judy Garland-klassikeren 'Over the Rainbow' airplay i sit program på BBC Radio 2. Sangen vakte opsigt og fik tv-programmet 'Top of the Pops' til at vise en grynet amatør-optagelse, hvor hun synger nummeret.

Derefter var briterne solgt til Eva Cassidy, og hen ad vejen er store dele af den øvrige verden også kommet til med det resultat, at der er solgt omkring 10 millioner eksemplarer af de album, der er blevet samlet med hendes optagelser før hendes død.

Fokusering
På mandag udkommer 'Simply Eva', der præsenterer Cassisdy i 'nøgne' udgaver, kun akkompagneret på sin egen guitar i sange, der enten ikke har været ude før, eller i så fald i udgaver med flere instrumenter på.

- Det var simpelthen på tide at fokusere på kernen i Eva Cassidys indspilninger, nemlig hendes stemme og sublime guitarspil, som tidligere har haft tendens til at blive overgået i mixet af de andre instrumenter, siger Bill Straw, chef for Blix Street Records, der udsender pladen.