Slagsmål til U2-koncert

Sikkerhedsvagter ville ikke finde sig i skatte-protester mod det irske rockband på Glastonbury-festivalen

Selvom der var slagsmål gennemførte U2-koncerten på Glastonbury-festivalen. (foto: AP)
Selvom der var slagsmål gennemførte U2-koncerten på Glastonbury-festivalen. (foto: AP)

Vold brød fredag aften ud blandt publikum på den store engelske musikfestival i Glastonbury, da sikkerhedsvagter hårdhændet greb ind mod flere personer, der protesterede mod den irske rockgruppe U2.

Netop som U2 kom på scenen for at underholde de omkring 50.000 tilhængere, forsøgte aktionsgruppen Art Uncut at få en seks meter lang ballon med teksten 'U Pay Tax 2' til at svæve over menneskemængden.

Men knap var ballonen kommet i luften, før 10 sikkerhedsvagter gik ind i mængden og kastede de aktionerende til jorden. Vagterne sikrede sig også ballonen efter først at have punkteret den.

Slagsmål fra første akkord
Vagternes indgriben fandt sted efter U2s første sang 'Until the End of the World', og udløste slagsmål mellem omkring 30 af de protesterende og sikkerhedsvagterne. Ingen personer blev anholdt.

- Politiske aktivister har altid være en del af Glastonbury. Vi havde planlagt en fuldstændig fredelig aktion, siger en af deltagerne i manifestationen mod U2.

Læs mere: U2 smadrer Rollling Stones' historiske rekorder

Episoden forhindrede ikke U2 i at fortsætte koncerten, der fandt sted i styrtende regnvejr.

Art Uncut havde på forhånd annonceret sine planer om at protestere mod rockgruppen, som normalt hyldes, især frontfiguren Bono, for detes engagement i bekæmpelse af fattigdom og sygdom i den tredje verden.

Skattesnydere
Rockgruppen har tjent ufattelige summer gennem dens efterhånden 30 år lange karriere, men U2 kritiseres også for at tale med to tunger: Som socialt bevidste på den ene side, og som skattespekulanter på den anden side.

- Hele verden kender Bono for hans kampagner mod fattigdom. Art Uncut mener, han er en hykler, siger Charlie Dewar fra aktionsgruppen, som hævder, at U2 i 2006 valgte at betale skat i Holland frem for Irland for at mindske beskatningen.

- Skatteunddragelsen sker på et tidspunkt, hvor det irske folk desperat har brug for indtægter, siger Dewar med reference til den ramponerede irske økonomi.

0 kommentarer
Vis kommentarer