Rekordpris for sjælden Stradivarius

En næsten 300 år gammel violin solgt for 83 millioner kroner på velgørenhedsauktion

En yderst velholdt Stradivarius-violin blev mandag solgt for et rekordbeløb på 9,8 millioner pund (83 millioner kroner) på en velgørenhedsauktion i London for ofrene for naturkatastrofen i Japan i marts.

Violinen, der er bygget i 1721, blev købt af en anonym byder. Prisen er cirka fire gange så høj, som den hidtidige rekord for en Stradivarius, ifølge auktionsfirmaet Tarisio, der har specialiseret sig i salg af sjældne musikinstrumenter.

Overskuddet fra salget tilfalder Nippon Foundation's Northeastern Earthquake and Tsunami Relief Fund.

Violinen var sat til salg af The Nippon Music Foundation, der råder over en af de fineste samlinger af instrumenter lavet af italieneren Antonio Stradivari.

Enorm interesse
Violinen har tidligere været ejet af Lady Anne Blunt, barnebarn til den engelske digter Lord Byron.

- Violinen har været en særdeles vigtig del af vores samling, men behovet for hjælp til den japanske befolkning efter tragedien den 11. marts betyder, at vi alle må hjælpe, så godt vi kan, siger Kazuko Shiomi, formand for Nippon Music Foundation.

Ifølge Tarisio var interessen for violinen enorm. Der findes fortsat over 600 eksemplarer af blandt andet violiner og celloer lavet af Antonio Stradivari.

Sidst violinen med tilnavnet 'Lady Blunt' var til salg var i 1971.

Også dengang vakte salget opsigt idet de 84.000 pund, som den blev solgt for på en Sotheby's auktion, på det tidspunkt var det højeste beløb nogensinde for en Stradivarius.

0 kommentarer
Vis kommentarer