Ringo: Jeg er den sidste Beatle!

Planetens mest berømte trommeslager var på stikkerne, da det småtossede ikon inviterede Ekstra Bladet i Englands vel nok største øvelokale før aftenens udsolgte koncert i Randers

Ringo Starr - i en alder af 70 er han stadig en kæk drengerøv. (Foto: AP/Joel Ryan)
Ringo Starr - i en alder af 70 er han stadig en kæk drengerøv. (Foto: AP/Joel Ryan)

GUILDFORD (Ekstra Bladet): For de fleste er et øvelokale ensbetydende med halvtomme øldåser og fyldte askebægre i et klaustrofobisk kælderrum eller en snusket garage.

Men nu er Ringo Starr jo bestemt ikke som de fleste, så når han øver med sit All-Starr Band, foregår det såmænd i en gigantisk flyhangar ved et solbeskinnet og idyllisk Guildford cirka 40 kilometer sydvest for London.

BBC optager det populære bilprogram ’Top Gear’ på en racerbane, der blot er en spytklat i medvind væk, og vegetaren Ringo virker slank og veloplagt nok til, at han formentlig ville kunne spæne rundt på asfalten i en ganske konkurrencedygtig tid.

Ingen alkohol
Legenden fra Liverpool drikker ikke længere, så alkohol er bandlyst i hangarens bar, men den halvtossede eksistens har tilsyneladende heller ikke brug for det.

’With a Little Help From My Friends’ afslutter en minikoncert for et par snese europæiske journalister, og kort inde i den efterfølgende pressekonference udbryder historiens mest berømte trommeslager pludselig:

- Jeg er den sidste Beatle!

Selv bandet ser sig desorienteret omkring, og Ringo skynder sig at indskyde:

- Det er en engelsk joke!

Hurtigt udsolgt
Anledningen til seancen er, at den 70-årige veteran henover sommeren er på sin største europæiske turné nogensinde og samtidig den første siden 1998, hvor han optrådte på Skanderborg Festival.

Denne gang gælder det Værket i Randers, hvor Ringo tager plads bag tønderne i aften. Koncerten blev udsolgt på blot en time, og ikonet har ikke kun intakt tiltrækningskraft - der er også stadig kraft i hans sært originale trommespil.

Manden har tillige bibeholdt den umiskendelige flabethed, der er udbredt i Liverpool, så når en nervøs ungersvend fra Berlin spørger, om englænderen gennem tiderne har haft nogle uforglemmelige oplevelser i Berlin, kommer det knastørt fra Ringo:

- Nej.

Ingen McCartney
Nu er Mr. Starr som bekendt ikke den sidste The Beatles-stjerne, der er i live, og taget i betragtning at Edgar Winter er den største stjerne i All-Starrs anno 2011, så ville det da peppe sagerne lidt op, hvis nu en vis Paul McCartney havde været med.

Og Ringo har skam forsøgt, forsikrer han, mens den karakteristiske stjerne-ørering dingler fra venstre øre:

- Jeg spørger Paul, hver gang jeg sætter et band sammen. Og jeg lover ham, at han må synge to numre ligesom alle andre. Men det er som om, at han altid har travlt. Han afviser mig ikke! Han har bare travlt, smiler den gamle spøgefugl.

1 af 5 Ringo Starr og konen gennem 30 år, Barbara Bach. (Foto: AP/Evan Agostini)
2 af 5 The Beatles i 1963 - fortsat historiens bedste band. (Polfoto)
3 af 5 Ringo - en unik og legendarisk kejtet trommeslager. (Foto: AP/Joel Ryan)
4 af 5 Ringo omgivet af sit store All-Starr Band - fra venstre: Edgar Winter, Wally Palmar, Rick Derringer, Ringo, Richard Page, Gary Wright samt Gregg Bissonette. (Foto: AP/Joel Ryan)
5 af 5 Ringo Starr - i en alder af 70 er han stadig en kæk drengerøv. (Foto: AP/Joel Ryan)
0 kommentarer
Vis kommentarer