Betal så, Bono

U2 beskyldes for dobbelt-moral ved at flytte dets forretninger i skattely

Bono & Co. har sendt deres formuer i skattely. (Foto: AP)
Bono & Co. har sendt deres formuer i skattely. (Foto: AP)

Moral er godt, men dobbeltmoral er åbenbart dobbelt så godt.

Sådan nogenlunde tænker en aktivist-gruppe, der kalder Art Uncut, og den sviende sarkasme er rettet mod den irske rockgruppe U2 og dets frontmand, Bono, der også har fået tilnavnet ’Saint Bono’ for sin globale kamp mod fattigdom.

Det rimer bare ikke særlig godt med gruppens egne finansielle transaktioner, der har flyttet dets mange millioner store musik og publishing-forretninger væk fra Irland for at undgå beskatning af midlerne.

Det har Art Uncut-folkene tænkt sig at gøre U2 opmærksomme på, når et af verdens største rockbands senere på måneden er hovednavn på den traditionsrige Glastenbury Festival.

Når U2 er på scenen vil medlemmerne ikke undgå at kunne se skilte i menneskehavet, der opfordrer Bono til ’at betale’. Bundter af falske pengesedler i over-størrelse vil også blive smidt i hovedet på Bono & Co.

– Bono påstår, at han bekymrer sig om udviklingen i verden, men U2 kaster sig grådigt ud i alle mulige skatte-undvigelser, som forkrøbler fattige nationer. Vi vil vise de virkelige virkninger fra U2’s skatte-ly på skoler og hospitaler i Irland. Alle, der ser på, vil blive gjort opmærksomme på, at Bono trænger til at betale, siger en talsmand for organisationen, der dog lover, at protesterne ikke vil blive voldelige, ’kun højest synlige’.

Sidste år var U2 det bedst betalte band i verden med en indtægt tæt på 800 millioner kroner.?

0 kommentarer
Vis kommentarer