Who-sanger synger 'Tommy' på slottet

Veteranen Roger Daltrey med 'Tommy'-show på Valdemars Slot ved Svendborg 31. juli

Roger Daltrey - englænderen optræder i Danmark sidst i juli. (Foto: AP/Robert E. Klein)
Roger Daltrey - englænderen optræder i Danmark sidst i juli. (Foto: AP/Robert E. Klein)

Da rockgruppen The Who i 1969 udsendte albummet 'Tommy', sikrede den sig også et nærmest evigt liv. Rock-operaen om den døvstumme og blinde dreng, der viste hidtil usete evner ved pinball-maskinerne og blev leder af en religiøs bevægelse, er en rock-klassiker, der har solgt 20 millioner eksemplarer og stadig spilles lystigt over hele verden.

Søndag 31. juli bliver sangene også spillet på Valdemars Slot på Tåsinge ved Svendborg, og det er The Who-sangeren Roger Daltrey, der med eget band står ved mikrofonen ved en koncert, der opfører albummet fra A til Z - plus en stribe andre velkendte Who-sange.

Tommy-show for et moderne publikum
Det bliver den eneste koncert i Skandinavien, og der bliver sat 3.500 billetter til salg fra 6. juni.

Sangeren beskrivere selv koncerten og de ledsagende visuelle effekter som 'et Tommy-show for et moderne publikum fra et anderledes perspektiv'.

- På det album fandt jeg The Whos nye stemme, og bandet udviklede sig ved at lave musikken, tilpasse den, bruge al den viden, som vi havde fra jazz og blues og få det til at fungere som rockmusik, siger Daltrey, der havde premiere på showet 24. marts i Royal Albert Hall i London og siden har turneret både i USA og England.

På scenen er Daltrey suppleret af Frank Simes og Simon Townshend ('Tommy'-skaberen Pete Townshends lillebror) på guitarer, Scott Deavours, trommer, Jon Button, bas, og Loren Gold, keyboards.

0 kommentarer
Vis kommentarer