Gaga sælger 1,1 million album på en uge

Popsuperstjernens nye cd har haft en imponerende første uge i butikkerne

'Born This Way' har solgt 1,11 million eksemplarer på en uge.
'Born This Way' har solgt 1,11 million eksemplarer på en uge.

Den flamboyante popstjerne Lady Gagas seneste cd har lagt imponerende godt fra land, og allerede den første uge er albummet blevet solgt i mere end én million eksemplarer, viser tal offentliggjort tirsdag af Billboard magazine.

Helt præcist har de mange Gaga-fans købt ikke mindre end 1,11 million eksemplarer af den meget omtalte og hypede 'Born This Way' i løbet af den første uge siden udgivelsen.

Det store salg blev hjulpet godt på vej af Amazon.com, der som led i promoveringen af cd'en havde den til salg for kun 99-cent i en begrænset periode.

LÆS EKSTRA BLADETS ANMELDELSE AF ALBUMMET: Lady Gaga i kejserindens nye klæder

Storsalget er det største siden førsteugesalget af rapperen 50 Cent's debutalbum, 'The Massacre', der solgte 1,14 million eksemplarer i den første uge i marts 2005.

Det seneste album, der har solgt mere end én million den første uge, er countrystjernen Taylor Swift's 'Speak Now', som blev solgt i 1,01 million eksemplarer på en uge sidste november.

Den ubestridte førsteplads, når det gælder førsteugesalg, tilhører dog stadig boybandet 'N Sync, der i 2000 solgte ikke mindre end 2,4 millioner eksemplarer af albummet 'No Strings Attached'.

Billboard anslår, at ikke mindre end 440.000 af de solgte Gaga-cd'er blev downloadet via Amazon.com, mens det samlede digitale salg tegner sig for rekordstore 662.000 eksemplarer.

1 af 2 Lady Gaga har godt gang i pladesalget. (Foto: AP)
2 af 2 'Born This Way' har solgt 1,11 million eksemplarer på en uge.
0 kommentarer
Vis kommentarer