Moby: Ja, jeg var misbruger

Amerikanske Moby har efter mange års kamp endelig lagt alkohol og stoffer på hylden

Moby - den 45-årige newyorker er aktuel med albummet 'Destroyed'. (Foto: AP)
Moby - den 45-årige newyorker er aktuel med albummet 'Destroyed'. (Foto: AP)

Superstjernen Moby fortæller nu åbent om mange års misbrug af alkohol og stoffer. Det sker efter, han i en ny sang selv har løftet sløret for den afhængighed, der i mange år har været en del af hans liv.

Nummeret 'The Day' handler ifølge popmusikeren om hans 'kampe med stoffer og alkohol', og hvordan han har overvundet problemerne.

- Jeg er clean og ædru nu, men jeg har brugt det meste af mit voksne liv på ikke at være det, siger Moby til spinner.com og fortsætter:

- Det, der fascinerer mig omkring afhængighed og tvangshandlinger, er, at folk vælger en ændret bevidsthedstilstand, der er giftig og tilsyneladende ødelægger de fleste aspekter af dit normale liv, fordi de for et kort øjeblik føler sig ok.

Hæmmende misbrug
Moby fortæller, at han holdt op med at drikke og tage stoffer, fordi hans livsstil 'hæmmede hans evne til at leve et anstændigt liv'.

- Det er derfor, crackmisbrugere i sidste ende holder op med at ryge crack - fordi det gør dem syge og forhindrer dem i at have et godt liv. Det sårer dem, og det sårer mennesker omkring dem, siger Moby.

Han mener, at der ofte bliver set ned på stofmisbrugere og alkoholikere.

- Jeg synes, det er virkelig mærkeligt, når folk tager afstand fra misbrugere, og nogen siger 'den beskidte alkoholiker' eller 'den beskidte narkoman', når de i virkeligheden bare prøver på at komme igennem de næste to døgn uden at have det forfærdeligt, siger Moby.

0 kommentarer
Vis kommentarer