Bob Dylan: Jeg blev ikke censureret

Den amerikanske musiklegende afviser, at myndighederne fjernede sange fra sætlisten under koncert i Kina

Bob Dylan på scenen i Kina. Ifølge musiklegenden blev han ikke censureret af de kinesiske myndigheder. (Foto: AP)
Bob Dylan på scenen i Kina. Ifølge musiklegenden blev han ikke censureret af de kinesiske myndigheder. (Foto: AP)

Bob Dylan er ikke en mand, der normalt kommenterer på historier i pressen. I går fraveg musikikonet dog fra den politik, da han lagde en erklæring ud på sin officielle hjemmeside www.bobdylan.com.

I et åbent brev til sine fans afviser Dylan historien om, at han skulle have været underlagt censur, da han i starten af april for første gang gav koncert i Kina. Det skulle angiveligt have betydet, at numre som 'The Times They Are a-Changin'' og 'Blowin' in the Wind', var blevet fjernet fra programmet af myndighederne.

LÆS OGSÅ: DYLAN PRESSET TIL AT DROPPE PROTESTHITS

'Hvad angår censur, så havde de kinesiske myndigheder bedt om titlerne på alle de numre, jeg havde planlagt at spille. Da jeg ikke opererer med en fast sætlisten, sendte vi dem et overblik over alle de sange, jeg havde optrådt med ved koncerter i de sidste tre måneder. Hvis der er nogen numre, omkvæd, eller linjer der blev censureret ud, så er der aldrig nogen der har underrettet mig om det. Vi spillede alle de sange, vi havde planlagt på forhånd,' fastslår Dylan og rammer samtidig en pæl igennem rygterne om, at han i første omgang blev nægtet tilladelse til at spille i Kina:

'Vi blev aldrig nægtet tilladelse til at spille i Kina. Det er rygter som er spredt af en kinesisk promotor, der prøvede at hente mig til landet i forbindelse med mine koncerter i Japan og Korea', meddeler den 69-årige musiklegende.

Dylan fylder 70 tirsdag 24. maj og spiller mandag 27. juni i Den Fynske Landsby i Odense. Koncerten er udsolgt.

0 kommentarer
Vis kommentarer