Annonce:
Annonce:

ABBA er nu i rockens Hall of Fame

Discopoppens svenske konger og dronninger ABBA er blevet indlemmet i rockmusikkens Hall of Fame. Det samme er The Stooges, Genesis og The Hollies

ABBA - hædret. (Polfoto)
ABBA - hædret. (Polfoto)
Annonce:
Følg Musik
Følg INTL. MusikNYT

De fløjlsbløde poptoner fra ABBA og de stenhårde punkrytmer fra The Stooges er blevet del af rockmusikkens fineste selskab Rock and Roll Hall of Fame i Cleveland, Ohio.

Den jamaicanske reggaelegende Jimmy Cliff, de britiske popsnedkere Genesis og deres harmoniske landsmænd The Hollies blev også indlemmet i rockens hellige haller.

ABBA's entre i Hall of Fame har fået kritikere til at løfte på øjenbrynene. Hører ultrablid discopop til i et selskab, der hylder hårde guitarriffs og karismatiske rockguruer som Mick Jagger og Robert Plant?

Ja, synes svaret at være fra Rock and Roll Hall of Fames leder Joel Peresman, der siger, at forummets nye medlemmer "repræsenterer et fantastisk tværsnit af artister".

Forsanger Iggy Pop fra The Stooges var mødt frem for at indkassere rockhyldesten. Det samme var samtlige medlemmer af The Hollies, Genesis frontfigur Phil Collins og Benny Andersson og Anni-Frid Lyngstad fra ABBA.

Iggy Pop jokede over for musikmagasinet Rolling Stone med, at den glamourøse hyldest var langt fra punkmusikkens udtryk. Han fortalte desuden, at han ejer en smoking, men ikke havde lyst til at bære den.

- Jeg er på det punkt i livet, hvor folk samler mig op i kraven og viser mig frem ved forskellige lejligheder, siger han.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
A-kraft i baghaven - manges haver står klar
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: