Demens tog Cliff Richards mor fra ham

Hele verden kendte ham, men hans egen mor var for syg til at vide, at han var hans søn, fortæller danmarksaktuelle Cliff Richard i selvbiografi, der udkommer på dansk

Cliff Richard kan i år fejre 50-års jubilæum med The Shadows. (Polfoto)
Cliff Richard kan i år fejre 50-års jubilæum med The Shadows. (Polfoto)

I 15 år kæmpede Cliff Richards mor mod en demenssygdom, før hun døde for to år siden. Til sidst var sygdommen så alvorlig, at hun ikke kunne kende sin ellers verdensberømte søn.

Det fortæller Sir Cliff Richard i Bogen 'Cliff Richard - mit liv', der nu udkommer i en ny dansk udgave på Det Schønbergske Forlag. Bogens forord er skrevet af radioværten Jørgen de Mylius, der har mødt Sir Cliff utallige gange.

Cliff Richard fejrede sidste år sit 50 års jubilæum som kunstner, og i år har han så 50 års jubilæum med gruppen The Shadows.

Liv i rampelyset
I bogen fortæller han om sit liv i rampelyset, men Cliff Richard har også viet et kapitel til at fortælle om det at miste sin mor til en demenssygdom.

- Til sidst kunne hun ikke engang kende mig. Nogle gange når jeg besøgte hende og sad ved hendes seng i timevis, sov hun gennem hele besøget, fortæller Cliff Richard i bogen.

Superstjernen fortæller, hvordan han som barn lovede sin mor at købe hende et prægtigt hus i stedet for den lille arbejderbolig, hun boede i. Et løfte, som han fik mulighed for at indfri, da han blev tilsmilet af succes som sanger og musiker.

- Jeg får stadig en klump i halsen, når jeg tænker på den dag, hvor vi alle seks var samlet i vores trange arbejderbolig i Cheshunt, og jeg for første gang sagde til min mor: "Jeg har råd til det nu. Jeg køber det hus til dig", fortæller han i bogen.

På plejehjem
Men den sidste tid med moren var præget af den frygtelige sygdom. Og selv om moren ikke kunne genkende sin søn, så kendte hun ham som popidolet. Det viste sig en dag, da Cliff besøgte hende.

- Mor så længe og vredt på mig og sagde: 'Du ligner fuldstændig Cliff Richard'. Morsomt hun kaldte mig Cliff Richard - ikke Cliff.

Cliffs mor blev langsomt dårligere af sygdommen. Hun begyndte at strejfe om på gaderne, og familien måtte flere gange ud at lede efter hende. Til sidst fik de hende anbragt på et plejehjem.

16. oktober 2007 døde hun.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere

Thomas Treo skamhører

1.Pixies: 'Beneath the Eyrie' (BMG-album/Ude 13. september)
2.Sean O'Hagan: 'Radum Calls, Radum Calls' (Drag City-album/Ude 25. oktober)
3.Efterklang: 'Altid sammen' (Rumraket-album/Ude 20. september)

Rune Melchior Sjørvad skamhører

1.Amason: 'Galaxy I' (Kobalt-album/Ude nu)
2.Pete Yorn: 'Caretakers' (Shelly-album/Ude nu)
3.Electric Youth: 'Memory Emotion' (Watts Arcade Inc.-album/Ude nu)
Mest læste på ekstrabladet.dk
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere