Beatle hyldes af verdens største bibliotek

Den engelske musiklegende Paul McCartney modtager som første europæer 'Gershwin Prize For Popular Music', der uddeles af verdens største bibliotek i Washington

De fantastiske fire. (Foto: Stills Press)
De fantastiske fire. (Foto: Stills Press)

Stevie Wonder var den første, og i februar var det Paul Simon, der fik overrakt 'The Gershwin Prize For Popular Music' af ingen ringere end USA's præsident, Barack Obama. Ifølge den amerikanske avis New York Times kan den forhenværende Beatle Paul McCartney glæde sig til i foråret at blive den næste i rækken af prismodtagere. Dermed bliver 67-årige McCartney den tredje musiker og den første europæiske af slagsen, der får æren.

Prisen, der er opkaldt efter den legendariske amerikanske komponist George Gershwin, som døde tilbage i 1937, uddeles hvert år af den amerikanske kongres' bibliotek i Washington, der er verdens største bibliotek.

- Det er svært at komme i tanke om en kunstner og musiker, som har haft en mere uudslettelig og revolutionerende effekt på populære sange og musik i mange forskellige genrer, begrunder bibliotekets leder, James H. Billington, valget af Paul McCartney.

Der er endnu ikke afsat en dato for prisoverrækkelsen, som efter al sandsynlighed også vil byde på koncertoptræden af Paul McCartney selv, der i øvrigt erklærer sig "meget beæret" over at skulle have Gershwin-prisen.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere

Thomas Treo skamhører

1.Pixies: 'Beneath the Eyrie' (BMG-album/Ude 13. september)
2.Sean O'Hagan: 'Radum Calls, Radum Calls' (Drag City-album/Ude 25. oktober)
3.Efterklang: 'Altid sammen' (Rumraket-album/Ude 20. september)

Rune Melchior Sjørvad skamhører

1.Amason: 'Galaxy I' (Kobalt-album/Ude nu)
2.Pete Yorn: 'Caretakers' (Shelly-album/Ude nu)
3.Electric Youth: 'Memory Emotion' (Watts Arcade Inc.-album/Ude nu)
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere