Popveteran Nobel-hyldet som fredskvinde

Den tidligere forsangerinde i Eurythmics, Annie Lennox, er af tidligere Nobel-fredsprisvindere kåret til årets 'fredskvinde' for sin kamp mod hiv og aids

Annie Lennox modtager den fornemme pris i Berlin. (Foto: AP)
Annie Lennox modtager den fornemme pris i Berlin. (Foto: AP)

Den 54-årige sangerinde Annie Lennox er netop blevet medlem af en fornem klub, der allerede tæller kunstnere som U2's Bono, skuespillerne Don Cheadle og George Clooney samt sangeren Peter Gabriel.

På et topmøde i Berlin med deltagelse af 22 tidligere Nobel-fredsprisvindere blev den skotske sangerinde hyldet for sin kamp mod hiv og aids. Annie Lennox kan dermed kalde sig årets fredskvinde, 'Woman of Peace 2009'. Prisen blev overrakt af den tidligere russiske præsident og Nobel-fredsprisvinder i 1990, Mikhail Gorbachev.

- Jeg vil gerne udtrykke min dybe taknemmelighed og ydmyghed. Jeg hylder alle de kvinder, der arbejder over hele kloden for at reducere effekten af de her globale epidemier. Prisen er til dem. De fortjener den virkelig, sagde den tidligere Eurythmics-sangerinde i sin takketale ved overrækkelsen, der fandt sted i forbindelse med 20-året for Berlinmurens fald.

Annie Lennox har gennem sin såkaldte SING-kampagne fokuseret på hiv og aidsproblemet i Sydafrika. Siden 2003 har kampagnen samlet to millioner dollar, cirka 10 millioner danske kroner, ind til behandling, undersøgelse og oplysning om hiv og aids.

En del af pengene er tjent ind gennem singlen 'Sing', som Annie Lennox skrev og indspillede sammen med 23 andre sangerinder.

Hvert år giver Nobels fredsprisvindere anerkendelse til en personlighed inden for underholdning og kunst, der har gjort en særlig indsats for menneskerettigheder og fred og solidaritet i verden.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere

Thomas Treo skamhører

1.Pan American: 'A Son' (Kranky-album/Ude 8. november)
2.Underworld: 'Drift Series 1' (Caroline-album/Ude 1. november)
3.The Good Ones: 'Rwanda, You Should Be Loved' (Anti-album/Ude 8. november)

Rune Melchior Sjørvad skamhører

1.Big Thief: 'Two Hands' (4AD-album/Ude nu)
2.Trentemøller: 'Obverse' (In My Room-album/Ude nu)
3.Allah-Las: 'Lahs' (Mexican Summer-album/Ude nu)
Mest læste på ekstrabladet.dk
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere