Annonce:
Annonce:

Byen der bestod af pussycats

MTV er ungdom og sex. Det budskab havde både optrædende og gæster taget alvorligt i Liverpool ved den 15. uddeling MTV EMA

Det er ikke størrelsen, det kommer an på, mente værtinden, der ellers havde medbragt sin kæreste Travis Mccoy. (Foto: AP)
Det er ikke størrelsen, det kommer an på, mente værtinden, der ellers havde medbragt sin kæreste Travis Mccoy. (Foto: AP)
Annonce:
Følg Musik
Følg INTL. MusikNYT

LIVERPOOL (ekstrabladet.dk): Skrigene kunne høres helt op på hotelværelset, da et overordentligt velrepræsenteret udvalg af Liverpools unge piger og drenge stod linet op ved hegnene foran den nybyggede Echo Arena, hvor stjernerne begyndte at ankomme.

De fleste havde ikke billet til MTV Europe Music Awards, der transmitteredes direkte til millioner og atter millioner af mennesker i stort set alle beboede verdensdele. Et show, der for en sjælden gangs skyld i den gamle nordengelske arbejderby overskyggede begivenhederne nogle kilometer væk på Anfield Road, hvor en flok mænd i shorts udgør byens næststørste stolthed efter den berømte kvartet, der tog hele verden med storm.

Annonce:

I Liverpool hedder Gud McCartney
Og netop det hjemvendte bysbarn Paul McCartney blev da også behørigt hyldet af musikkanalen, der i anledning af geografien ikke kunne lade være med at tildele ham en MTVs Ultimate Legend Award, som den ’første og sidste nogensinde’, som Bono udtrykte det yesterday i sin mildest talt opulente præsentation af legenden.

- Nogle kalder ham Sir. Jeg kalder ham Lord, lød det fra Ireren.

Stor banan til kåd Katy
MTV er ungdom. MTV er sex. Og pigekyssetøsen Katy Perry debuterede som vært for showet, der naturligvis bød på masser af dansere, babes, påtagne attituder og skrig. Katy leverede varen helt i musikkanalens ånd:

- Det er ikke et spørgsmål om, hvor stor bananen er. Det er et spørgsmål om, hvordan du sidder på den, sagde hun, mens hun sad oven på en plasticbanan på størrelse med en Ford Ka.

Annonce:

De kvindelige tilskuere lod dog ikke Katy meget efter. For hvis der er noget, det smukke køn tager alvorligt her i byen – så er det festtøjet. De nordengelske piger har vitterligt ikke verdens skønneste ry, men torsdag aften bestod hele salen af piger, der med deres ultrakorte kjoler, 14 centimeter hæle, falske øjenvipper og krigsmaling ville have givet selv Pussycat Dolls røde ører

Stjerner en masse
- It’s wonderful, mate. Det er det bedste job, jeg nogensinde har haft, sagde en af de vagter, der skulle gelejde publikum ind og ud, mens han med et smøret grin tjekkede stænger ud på de forbipasserende.

Mindre sexet stod det ikke til i showets VIP-lounge, der var placeret midt inde i venue. Her kunne Deres udsendte se misundeligt på stjerner som Anastacia, Solange Knowles, Sugababes, Katy Perry, Leona Lewis, Grace Jones og mange mange flere, der i dyre designerkjoler og følelsen af at være bedre en pøbelen i det klasseopdelte Storbritannien nød sprudlende Dom Perignon og – på afstand at dømme – velskænkede kulørte drinks.

Festen fortsatte på byens mange nybyggede hoteller, hvor de unge piger forsøgte at komme ind til stjernernes ’afterparties’.

Nogle kom ind. De fleste gjorde ikke.

Og fredag blev det atter hverdag i byen, som på disse kanter kaldes Liverpyl.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Her har Mette Frederiksen tabt stort set alle slag
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: