Jeg ser mig som budbringer af god musik

Eagles-medlemmet Glenn Frey udsender også en plade med musik hovedsageligt fra 40'erne og 50'erne

Glenn Frey med guitaren - men på den nye plade spiller han hovedsageligt piano. (Polfoto)
Glenn Frey med guitaren - men på den nye plade spiller han hovedsageligt piano. (Polfoto)

Paul McCartney har lige gjort det, Ringo Starr gjorde det for 40 år siden med 'Sentimental Journey', og Rod Stewart reddede nærmest sin karriere med pladerne fra 'the american songbook' - musik med rødder i 40'er og 50'erne.

Nu er det Glenn Frey fra The Eagles, der har dykket ned i de gamle sange, som han præsenterer på sit nye album, 'After Hour', der er lige på trapperne.

Albummet indeholder sange fra bl.a. Tony Bennet, Nat King Cole og Dinah Washington-kataloget, men også mere moderne sange som Beach Boys 'Caroline No' og Randy Newmans 'Same Girl' - dog alle arrangeret i samme atmosfære som de noget ældre melodier.

Mange overraskede
ekstrabladet.dk har talt i telefon fra London med Eagles-medlemmet om pladen, der er hans første solo-udspil siden 'Strange Weather' for 20 år siden.

- Det var ikke lige sådan en plade, man havde forventet fra dig?
- Der er mange, jeg har spillet pladen for, der er blevet overrasket. Det mener jeg, bare er godt. Jeg er ganske tryg i den genre og synes også, at jeg er ret god til at synge i stilen. Ellers havde jeg sikkert ikke udsendt pladen.

- Men andre har gjort det samme i et stykke tid?
- Jeg har bevidst undladt at lytte til McCartney, Rod Stewart og andre populære sangeres bud på genren. Mine partnere, Richard Davis og Michael Thompson, og jeg har arbejdet metodisk på pladen de seneste tre år, og på den måde tror jeg, den adskiller sig fra de andre, du nævner.

Jeg er budbringer
- Kan du beskrive din kærlighed til den type sange?

- Jeg er sangskriver og først og fremmest musik-fan. Elsker at høre gode sange, og for mig var det bare som at springe over gærdet for at opdage gode sange, som var der i forvejen. Jeg lyttede til den type sange under min opvækst i 50'erne og 60'erne uden rigtig at forstå dem. Det kom først, da jeg flyttede til Californien og blev professionel musiker.

- Jeg føler mig som en budbringer, der leverer en pakke musik til folk, som jeg mener, de måske skulle tage at lytte til.

Pause fra The Eagles
- Hvor efterlader det The Eagles?
- Eagles er langt fra færdige. Men vi holder en lille pause for tiden, ser konerne og sender børnene i skole om morgenen.

- Vi har givet koncerter hvert år siden 1994, og det gjorde vi også tidligere på året. Så arbejder vi på en dobbelt-DVD om gruppens historie. Den kommer ud i løbet af de næste ni måneder. Når den er på gaden, er The Eagles sikkert også klar til landevejen igen.

- Alt går fint, og vi mødes sikkert efter sommerferien, selvom det kan være svært at arrangere. Vi bor langt fra hinanden. Don Henley bor i Dallas, Texas, 1200 miles - ca. 2.500 km - fra Los Angeles. Så for at at indspille nye sange, er nogle af os nødt til at rejse hjemmefra, og det er ikke altid, de har lyst til det.

1 af 3 Glenn FRey med den anden hovedkraft i The Eagles, Don Henley. (Topfoto)
2 af 3 Glenn Frey - jeg er tryg ved at synge i denne stil. (Foto: AP)
3 af 3 Glenn Frey med guitaren - men på den nye plade spiller han hovedsageligt piano. (Polfoto)
kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Musik
Mest læste i Musik
Hent flere

Skamhører

Thomas Treo skamhører

1.Van Morrison: 'Versatile' (Caroline-album/Ude 1. december)
2.Björk: 'Utopia' (One Little Indian-album/Ude nu)
3.No Age: 'Snares Like a Haircut' (Drag City-album/Ude 26. januar)

Rune Melchior Sjørvad skamhører

1.Sufjan Stevens: 'The Greatest Gift' (Asthmatic Kitty-album/Ude nu)
2.King Gizzard & The Lizard Wizard: 'Polygondwanaland' (Heavenly-album/Ude nu)
3.Whitney: 'Light Upon the Lake - Demo Recordings' (Secretly Canadian-album/Ude nu)
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Mikkel Cramon
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen