Adele tog priser - og gav fingeren

Endnu en prisuddeling blev domineret af hitsangerinden. Denne gang i hjemlandet Storbritannien

Adele vandt blandt andet hovedprisen for årets bedste album. (Foto: AP/Joel Ryan))
Adele vandt blandt andet hovedprisen for årets bedste album. (Foto: AP/Joel Ryan))

Det er snart ved at være en selvfølgelighed, at det er den britiske sangerinde Adele, der står øverst på skamlen ved årets prisuddelinger.

Tirsdag gjorde hun det nemlig igen, da hun vandt for bedste britiske sangerinde og bedste album for '21' ved uddelingen af årets Brits - den britiske pendant til den amerikanske Grammy.

Tidligere på måneden gik den uhyre populære sangerinde hjem fra den amerikanske Grammy-uddeling med hele seks priser i favnen.

- Der er intet, der gør mig mere stolt end at komme hjem med seks grammyer, og så komme til Brits og vinde årets album. Jeg er så stolt af at være brite, sagde Adele, da hun modtog sin anden pris på aftenen.

Strakt langemand
Sangerinden gjorde sig dog også bemærket på en mere uheldig vis. Da hun blev afskåret fra at færdiggøre sin takketale sendte hun en strakt langemand op mod showets producere.

23-årige Adele gjorde dog ikke rent bord - hun var nemlig også nomineret for bedste britiske single, men måtte se sig slået af boybandet One Direction, der blev dannet i den britiske version af X Factor, og deres sang 'What Makes You Beautiful'.

Brit Awards bød også på et gensyn med et af halvfemsernes helt store britiske bands, britpop-bandet Blur, der modtog en såkaldt 'lifetime achievement honour'.

Årets gennembrud
Sangerinden Lana Del Rey, der har hittet herhjemme med sangen 'Video Games', vandt prisen for bedste internationale gennembrud. Og årets internationale kvindelige solist blev for andet år i træk Barbados-skønheden Rihanna.

Foo Fighters snuppede prisen for bedste internationale gruppe, Coldplay blev udnævnt til bedste britiske gruppe, og Bruno Mars vandt bedste internationale mandlige solist.

Showet tog sig også tid til at mindes to afdøde sangerinder. Superstjernen Whitney Houston, der for nylig blev fundet død på et hotel i Beverly Hills, og britiske Amy Winehouse, der døde i juli bare 27 år gammel.

1 af 2 Rihanna vandt for andet år i træk prisen for årets internationale kvindelige solist. (Foto: AP)
2 af 2 Adele vandt blandt andet hovedprisen for årets bedste album. (Foto: AP/Joel Ryan))
0 kommentarer
Vis kommentarer