Udtrykker hvad der foregår i mit hovede

Gillian Welch havde ikke skriveblokering, alligevel tog det otte år at lave et nyt album

Gillian Welch er aktuel med sit første album i otte år. (Foto: Thomas Lekfeldt)
Gillian Welch er aktuel med sit første album i otte år. (Foto: Thomas Lekfeldt)

- Det var ikke sådan, at jeg havde skriveblokering. Det, jeg skrev, var bare ikke godt nok, siger amerikanske Gillian Welch, der sammen med sin musikalske partner, David Rawlings, netop har udsendt sit første album i otte år, 'The Harrow & the Harvest'.

Parret har med deres unikke blanding af klassisk country, bluegrass og americana-rootsmusik slået hul igennem til et stort publikum, og det nye album, hvor parret er de eneste medvirkende, har været ventet med længsel af den stadig voksende fans-skare.

- For omtrent et år siden kom der så hul på bylden. Sangene kom i en lind strøm, og de hang sammen, så der helt tydeligt var tale om album-materiale. Vi skrev tre gange så mange sange, som der var plads til på på albummet. Men vi plukkede ikke fra alle otte år. Vi valgte sange, der reflekterer det sidste års tid, siger Gillian Welch.

Adopteret som spæd
Hun er født i New York i 1967, men blev allerede som spæd adopteret af et showbiz-ægtepar fra Los Angeles, hvor hun så er vokset op.

I starten af 90'erne mødte hun David Rawlings på Berklee College of Music i Boston, og efter endt ophold flyttede de til country-hovedstaden, Nashville, hvor de har boet siden. Og nordstats-pigen indrømmer, at hun fuldstændigt har fået sydstats-måden at tænke og tale på ind i blodet..

Sydstats-sprog
- Dine tekster er fuld af sydstats-talemåder som bjæffende skydere, steaks og kvinder, der hedder Bessie. Hvorfor siger det sprog dig så meget?

- Jeg har levet i syden længere end noget andet sted. Men jeg tror, det kommer fra den folk og traditionel mountain-musik. Det er så levende og slet ikke tilbageskuende. Det er sådan, vi er, og musikken fortæller os historier, som bevæger os. Det er den bedste måde for mig at udtrykke, hvad der foregår i mit eget hovede.

0 kommentarer
Vis kommentarer