ABBA i deluxe-udgave

Albummet 'Super Trouper' fra 1980 genudsendes med bonus-numre og en ekstra dvd

ABBA udgiver mandag en ny udgave af superskiven 'Super Trouper' . (Polfoto/Topfoto)
ABBA udgiver mandag en ny udgave af superskiven 'Super Trouper' . (Polfoto/Topfoto)

– Normalt synes man, at det sidste album, man har lavet, er det bedste nogensinde, men jeg må sige, at ’Super Trouper' er noget særligt, fordi vi var tilfredse med hvert eneste nummer på pladen, siger ABBA-pigen Frida Lyngstad i bookletten til albummet fra 1980, som på mandag udkommer i deluxe-udgave med bonus-numre og en ekstra DVD.

Også Benny Anderson mener, at det ’måske’ er deres bedste album i skarp konkurrence med ’Arrival’.

– Der er en del gode sange på, underdriver klaverspilleren, som sammen med guitar-kollegaen Björn Ulväeus skrev striben af ABBA-sange, da de populære svenskere væltede verden i 70’erne.

Vindere og tabere
Blandt den ’en del gode sange’, Anderson taler om, er så afgjort ’The Winner Takes it All’, som Agnetha Fältskog kalder et ’lille mesterværk’. Sangen er ofte blevet betragtet som en fortælling om hendes og Ulväeus’ skilsmisse, men det har intet på sig, understreger lyrikeren.

– Skilsmissen var ikke et spørgsmål om vindere og tabere. Jeg var lykkelig i et nyt forhold, og selvom jeg selvfølgelig havde skilsmissen og det at gå hver sin vej i tankerne, så var det ren fiktion, siger Björn Ulväues.

Sangen blev udsendt på single og røg på førstepladsen i bl.a. England. Det samme gjorde albummet, der blev det næstsidste fra ABBA, og salget overgik alle andre plader fra svenskerne.

0 kommentarer
Vis kommentarer