U2 smadrer Rolling Stones' historiske rekorder

Rolling Stones må se sig slået på flere punkter, når det drejer sig om at levere verdens største og bedst indtjenende koncert-turné

Bono har svært ved at få armene ned under bandets koncert på Morumbi Stadium i Sao Paulo i går. (Foto: AP)
Bono har svært ved at få armene ned under bandets koncert på Morumbi Stadium i Sao Paulo i går. (Foto: AP)

De irske rock-drenge er for tiden i fuld gang med deres stort anlagte 'U2 360'-turné, der som bekendt også bragte dem forbi Horsens.

Søndag spillede U2 i Sao Paulo i Brasilien. Herefter følger flere koncerter i Sydamerika, inden turnéen rykker til USA til maj.

Den hidtidige rekord for indtjening på en koncert-turné er 558 millioner dollar. Rekorden blev sat af Rolling Stones under deres 'A Bigger Bang'-turné, der løb af stabelen fra 2005 til 2007.

Syv millioner billetter
Ifølge musiksitet billboard.com har U2 med showet i Sao Paulo netop passeret denne rekord, og turnéen forventes at ende med indbringe i alt 700 millioner dollar, når den når sin afslutning 30. juli.

Men ikke nok med at Rolling Stones må se sig slået på indtjeningen. U2 snupper desuden rekorden for flest solgte billetter på en enkelt turné.

Den hidtidige rekord - der blev sat under 'Voodoo Lounge'-turnéen - var på 6,4 millioner billetter, men U2 forventes at nå op på hele syv millioner solgte billetter til deres i alt 110 shows.