Annonce:
Annonce:

Verdens 100 bedste sangere

Det kan diskuteres i uendelighed. Men alligevel giver musikmagasinet Rolling Stone sit bud på, hvem der er verdens 100 bedste sangere

Aretha Franklin er af Rolling Stone blevet kåret som den bedste sanger nogensinde. (Foto: AP)
Aretha Franklin er af Rolling Stone blevet kåret som den bedste sanger nogensinde. (Foto: AP)
Annonce:
Følg Musik
Følg INTL. MusikNYT

Umuligt at afgøre? Javel, men musikmagasinet Rolling Stone har alligevel gjort et forsøg på at vurdere, hvilke sangere og sangerinder, der er de bedste nogensinde.

Samtidig har de bedt en kendt musiker udtale sig om en række af de i alt 100 enestående vokalister: Alicia Keys præsenterer Marvin Gaye, Bono præsenterer Bob Dylan, og Jackson Browne præsenterer John Lennon.

Bare en lille smule
Og nu til førstepladsen der indtages af ingen ringere end den sorte kvinde, der blot krævede en smule 'R-E-S-P-E-C-T' - Aretha Franklin.

Hun er ifølge Mary J. Blige en kraft fra himmelen, en gave fra Gud. Hun er selve grunden til, at kvinder vil synge, skriver soulsangerinden om sin absolutte forbillede. Et forbillede, der har så mange undersåtter over hele verden, at hun har gjort sig fortjent til den imponerende placering.

Annonce:

Inddrog selve sjælen
På andenpladsen kommer ingen ringere end selveste Ray Charles. Det blinde musikalske geni, der trods en hård opvækst blev en af populærmusikkens absolut største superstjerner i sidste århundrede.

- Når han synger, synger han ikke kun med sjæl. Han inddrager sin sjæl, skriver Billy Joel om den gudsbenådede entertainer, der døde i 2004.

Kongen af en anden verden
Led Zeppelin-sangeren Robert Plant præsenterer det tredje koryfæ på musikmagasinets liste. Det er knægten fra Mississippi og Memphis, som af mange slet og ret blev kaldt 'kongen'.

Elvis Presley kunne ifølge Plant tage sin stemme til et sted af en helt anden verden, og selv har forsangeren taget det til sig: - Man kan høre det overalt i Lez Zeppelin, siger Plant.

Se hele listen her.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Vi kræver ikke Kasper Hjulmands afgang, men ...
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: