Interview: Løjerlige Lyle Lovett

Den danmarksaktuelle cowboy fra Texas blev hårdt ramt af både Julia Roberts og en tyr, men særlingen elsker stadig alle

Lyle Lovett - har 25 år på Wrangler-bagen som eftertænksom og underfundig countrysanger. (Foto: AP)
Lyle Lovett - har 25 år på Wrangler-bagen som eftertænksom og underfundig countrysanger. (Foto: AP)

LONDON (ekstrabladet.dk): Lyle Lovett? Er det ikke ham freaken, der var gift med Julia Roberts? Og ham den psykotiske konditor i ’Short Cuts’?

Jep, men den 51-årige texaner er altså først og fremmest countrysanger og sangskriver med en 25-årig karriere, der har indbragt både amerikanske Grammyer og guldplader. Og hjemme i staterne føler Lovett ikke, at musik overdøves af det opsigtsvækkende ægteskab midt i 90’erne:

- Nej, men det er nok anderledes i Danmark. Her har jeg jo også kun været en enkelt gang, siger Lovett og smiler skævt ved tanken om sit første danmarksbesøg, hvor han optrådte i et tv-show i slutningen af 80’erne:

- Det var ved juletid, og der var nogle julekostumer fra andre optrædende i vores garderobe, som vi tog på. Jeg mener, jeg var alf, erindrer eneren.

Ikke blød Cotton
Lovett er venligheden selv, da han byder indenfor i sit backstagerum under Royal Festival Hall i London, der fredag byttes ud med Værket i Randers, hvor outsideren omsider giver sin første koncert i Danmark. Han beretter entusiastisk om sit samarbejde med mesterinstruktøren Robert Altman og nicheplaceringen i den stolte Texas-tradition af troubadourer, der tæller kapaciteter som Kris Kristofferson, Townes Van Zandt, Guy Clark og ikke mindst Willie Nelson:

- Willie er vores ærkebiskop. Når man er i nærheden af ham, så føler man bare, at alt er ok, klukker Lovett.

Alt var imidlertid ikke ok, da Lovett stødte ind i en anden texaner tilbage i 2002. Eller det var snarere en fnysende nabo, der rendte ind i Lovett. Nemlig tyren Cotton, som var ved at tryne Lovetts onkel, da sangeren sprang til og begyndte at klaske bæstet med sin kasket. Så fik Cotton ellers færden af Lovett og moslede ham ind i et hegn:

- Mit ben er stadig ikke, hvad det var engang, men det går. Det kunne være gået rigtigt galt. Jeg har stadig tyren, og man skal huske på, at når sådan noget sker, så er det sjældent dyrets skyld. Det var mig, der var for letsindig, erkender Lovett stille.

Kæresten kønnere
Han virker i det hele taget som en gentleman, for hvem pladetitlen ’I Love Everybody’ er en grundlæggende livsanskuelse, og der er nærmest noget usædvanligt ved alle aspekter af det underfundige fænomen. Lovett bor stadig i fødebyen Klein nord for Houston, og bemærkelsesværdigt for sin hjemegn så læste enebarnet tysk og journalistik.

Bortset fra de ejendommelige ansigtstræk er hans fremtoning dog indbegrebet af Texas, for Lovett er klædt som en klædelig cowboy. Selv om hans føromtalte onkel hedder Calvin Klein, er det dog ikke fra ham, at Lovett har sin sans for gevandter:

- Da jeg var dreng, holdt jeg meget af at se min far klæde sig på før arbejde. For mig er tøj en måde at vise publikum, at jeg sætter pris på, at de er mødt op. Det er et spørgsmål om respekt, siger han.

Efter koncerten - som er fuldkommen fremragende - er Lovett vært for en pilsner og introducerer sin kæreste gennem ti år, filmproduceren April Kimble, der er både kønnere og yngre end sin kavaler. Lovett lufter endnu et af sine skæve smil, og selv om det er umuligt at gennemskue den gådefulde eksistens, så begynder man at få en fornemmelse af, hvorfor Miss Kimble og en vis skuespiller faldt for ham.

Manden er simpelthen noget særligt.

1 af 3 Lyle Lovett og kæresten gennem ti år, filmproduceren April Kimble. (Foto: AP)
2 af 3 Lyle Lovett og Julia Roberts i 1993 - selv en blind høne finder korn... (Foto: All Over)
3 af 3 Lyle Lovett - har 25 år på Wrangler-bagen som eftertænksom og underfundig countrysanger. (Foto: AP)
kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Musik
Mest læste i Musik
Hent flere

Skamhører

Thomas Treo skamhører

1.Tyler Childers: 'Purgatory' (Hickman Holler-album/Ude 5. januar)
2.Henning Stærk: 'Big Boss Man' (Strongman-single/Ude 19. december)
3.De Forbandede: 'Den evige nat' (Some Studio-album/Ude 15. december)

Rune Melchior Sjørvad skamhører

1.New Order: 'NOMC 15 - Live' (Mute-album/Ude nu)
2.Wilco: 'A.M. - Special Edition' (Sire-album/Ude nu)
3.Whitney: 'Light Upon the Lake - Demo Recordings' (Secretly Canadian-album/Ude nu)
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen