Dansk hithjælp til amerikansk stjerne

Den amerikanske Hip hop-stjerne Akon har hyret den danske Suspekt-producer Troo.L.S. som en del af sin hitfabrik

Akon, der her ses til en koncert i KB hallen, vil gerne have en lidt mere global lyd på sine plader. (Foto: Mikael Rieck)
Akon, der her ses til en koncert i KB hallen, vil gerne have en lidt mere global lyd på sine plader. (Foto: Mikael Rieck)

LONDON (Ekstra Bladet): – Det kan godt være, han er hvid, men han er 'dope!'

R'n'b- og hip hop-stjernen Akon nikker sammenbidt med hovedet og smiler så.

Ordene – og de skal opfattes som rosende! – er møntet på den danske producer Troo.L.S. alias Troels Nielsen fra Galgebakken i Albertslund og falder under et interview om Akons tredje album, 'Freedom', der netop er udkommet.

– Jeg har lige lavet skrevet kontrakt med ham til mit selskab Konvict Productions, så han er nu officielt en del af familien. Han er en usandsynligt talentfuld fyr, siger Akon om det danske medlem af hip hop-gruppen Suspekt og en del af pladeselskabet Tabu Records.

Sammen med Rune Rask har Troo.L.S. stået for produktionen af nogle af de senere års mest interessante hip hop-udgivelser, og for to år siden fik de to herrer et af deres numre med på Akon-albummet 'Konvict', der også herhjemme blev et stort hit.

– De er ikke med på dette album, for det er lavet på turné. Jeg havde et studio i bagenden af bussen, hvor en stor del af albummet er lavet og produceret af mig selv, så det var ikke rigtig muligt at arbejde sammen med ret mange andre.

– Men jeg har en masse arbejde planlagt til min danske ven. Han kan tilføre en international fornemmelse, som jeg ikke selv kan. Han lytter simpelt hen til hip hop på en anden måde, hvor jeg er omgivet af den samme slags musik hver dag.

Mere globalt
– Det er danskere isoleret fra, så de kommer med en anden lyd og en anden energi, og det kan jeg bruge til at ramme mere globalt, fortæller Akon, der tænker meget målrettet over, hvad han vil med sin musik.

– Hver gang jeg begynder på en sang, er målet at det skal være en nummer 1-sang. Hver gang! Hvis jeg ikke kan høre det med det samme, bruger jeg ikke mere tid på den. Alle mine singler har føltes som hits med det samme.

– Hvor mange hits er der så på 'Freedom'?

– De er alle sammen hits! Men det afhænger af, hvor man udgiver dem. Nogle sange er ikke nødvendigvis et hit i et bestemt territorium. Så når jeg tænker på hits, tænker jeg, at denne sang er til dette territorium, denne sang er til herovre, denne sang er til 'the hood', denne sang er til Afrika osv. Så de bliver alle til hits, som jeg ser det.

– Men det er også derfor, jeg har brug for producere som Troels, siger Akon.

Rykker til USA
Samarbejdet med Akon har udviklet sig for den danske producer Troo.L.S. Efter at have skrevet nummeret 'Gangsta Bop' til den afrikansk-amerikanske sanger og producer sammen med makkeren Rune Rask, har Troo.L.S. besluttet sig for først i det nye år at flytte til USA og blive en del af teamet omkring Akon, der både laver egne numre og numre til en stribe andre i en ren hitfabrik.

– Det er jo lidt en drengedrøm at få lov at prøve. Selvom vi rapper på dansk, så er det jo derovrefra, det hele stammer. Jeg har snart prøvet alt herhjemme, så jeg kan mærke, at jeg har lyst til nye udfordringer. Og det her er en chance, jeg simpelt hen ikke kan lade gå fra mig, siger Troo.L.S. til Ekstra Bladet.

Det kræver som regel mange års hårdt arbejde overhovedet at få åbnet døren til den meget lukkede amerikanske hip hop-verden, men danskeren har været heldig i første forsøg.

– Jeg har bare været så fucking heldig! Rune og jeg tog derover en gang, og så var den hjemme. Vi var klar til at bruge 50 forsøg, siger Troo.L.S.

Makkeren Rune Rask fra både gruppen Suspekt og pladeselskabet Tabu Records tager ikke med, men Troo.L.S. har ikke lukket døren for sin danske forretning.

– Det er nemmere at passe den fra USA, end omvendt, siger han kort.

1 af 2 Det kan den danske Suspekt-producer Troo.L.S. hjælpe ham med at få. (Foto: Martin Lehmann)
2 af 2 Akon, der her ses til en koncert i KB hallen, vil gerne have en lidt mere global lyd på sine plader. (Foto: Mikael Rieck)
Vis kommentarer

Skærm

Mest læste i Musik
Seneste i Musik
Hent flere

Thomas Treo skamhører

1.Townes Van Zandt: 'Sky Blue' (Fat Possum-album/Ude 8. marts)
2.Ray Charles: 'Modern Sounds in Country and Western Music, Volumes 1 & 2' (Concord-albums/Ude igen 26. april)
3.Demon Head: 'Hellfire Ocean Void' (Svart-album/Ude 22. februar)

Rune Melchior Sjørvad skamhører

1.The Entrepreneurs: 'Noise & Romance' (Tambourhinoceros-album/Ude nu)
2.Beirut: 'Gallipoli' (4AD-album/Ude nu)
3.Sharon Van Etten: 'Remind Me Tomorrow' (Jagjaguwar-abum/Ude nu)
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Anders Zacho
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen