Annonce:
Annonce:

Glasvegas: Vi er bare heldige

Udsolgte huse giver ikke skotske indie-helte stjernenykker. Til gengæld lover de publikum fuld valuta til mandagens Vega-koncert

Skotske Glasvegas giver mandag 17. november koncert på Lille Vega i København. Billetterne er for længst udsolgt. (Pr-foto)
Skotske Glasvegas giver mandag 17. november koncert på Lille Vega i København. Billetterne er for længst udsolgt. (Pr-foto)
Annonce:
Følg Musik
Følg INTL. MusikNYT

Mandag aften kan de få heldige, der nåede at sikre sig billetter, opleve skotske Glasvegas til en eksklusiv koncert på københavnske Lille Vega. Men blot fordi billetterne blev revet væk, har bandet ikke overvejet at rykke koncerten til en større scene.

Og selv om indie-rockerne fra Glasgows arbejderkvarter Dalmarnock er efterårets mest hypede navn i og uden for Storbritannien, lader de sig i det hele taget ikke rive med af den eksplosive opmærksomhed, der har været om kvartettens selvbetitlede debutskive, som 11. november gik guld i Storbritannien.

- Vi nyder de små spillesteder, og det har aldrig været et mål i sig selv for os at blive store. Til gengæld vil vi gerne være en del af andre menneskers liv, og derfor føler vi os privilegerede, siger forsanger James Allan til Ekstra Bladet.

Annonce:

Sammen med fætteren Rab Allan har han taget turen til Danmark for at møde pressen forud for deres forestående turne. Mødet finder sted på mondæne Phoenix Hotel, og de to rockstjerner går ikke ligefrem i et med tapetet.

Begge Glasgow-drenge er klædt i sort fra top til tå. Altså lige bortset fra at James har valgt at troppe op i bare tæer. Til gengæld beholder forsangeren sine kulsorte Ray Bans på under hele interviewet.

Gratis Oasis-koncert
Selv om Allan-fætrene altså tager virakken om deres debut med ophøjet ro, understreger de flere gange, at de bestemt ikke ønsker at lyde arrogante.

- Som kunstnere føler vi os meget privilegerede, og vi oplever for tiden, at vores sange nu lever deres eget liv. Men oprindeligt er de jo slet ikke skrevet med de intentioner. Vi har skrevet musikken, fordi vi ikke kunne lade være. På den måde er livet underligt, funderer James, der som forsanger tydeligvis er vant til rollen som bandets talsmand.

Annonce:

Underligt eller ej så er Glasvegas gået fra absolut undergrund med udgivelsen af singlen ’ It's My Own Cheating Heart That Makes Me Cry’ i februar til i slutningen af oktober at spille support for britpop-kongerne Oasis. Men også den oplevelse tager skotterne oppefra og ned.

- Faktisk føltes det helt naturligt at spille på legendariske The Roundhouse i Camden samme aften som Oasis, forklarer James Allan og uddyber, at han faktisk syntes, Noel Gallagher virkede mere nervøs end ham selv.

Pludselig bryder den ellers så tavse Rab ind for at forklare oplevelsen yderligere.

- Vi havde mødt Liam før, men ikke Noel. Vi synes, de er fantastiske og ville til enhver tid spille med dem igen. For os føltes det bare som en gratis Oasis-koncert.

Juleplade på vej
På spørgsmålet om, hvad det danske publikum kan forvente sig af mandagens koncert, svarer fætrene nærmest i kor.

- Vi tænker meget på teksterne undervejs og giver os selv fuldt ud. Det tør vi godt love.

Annonce:

Ud over materialet fra debutskiven regner Glasvegas med at holde live-premiere på nogle af de numre, der er med på bandets kommende juleplade (!), der forventes på gaden 1. december. Titlen er ’A Snowflake Fell (And It Felt Like A Kiss)’, og da Ekstra Bladets udsendte åbenbart ser skeptisk ud ved tanken om et julealbum fra et indie-band, skynder de to musikere sig at forklare.

- Vi var i USA og følte, at vi stod ved en skillevej. Derfor virkede det naturligt at starte på et nyt album. På et tidspunkt tog vi så til Transsylvanien og færdiggjorde indspilningen. Det er blevet en dyster sag. Kold, gotisk og meget Glasvegas-agtig, siger James Allan smilende om det, de selv betragter som et konceptalbum.

Med andre ord er der altså ikke grund til bekymring for, at det bliver alt for julehyggeligt.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Kritikken af Færøerne fremtræder som hykleri, der skal dække over eget fedtspil
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: