Dansk trommeslager vil sætte rekord

Den danske trommeslager Mads Lauridsen fra bandet Konkhra vil i aften på live-tv forsøge at slå verdensrekorden i hurtigt trommespil

Danske Mads Lauridsen kan i aften muligvis kalde sig verdensmester. (Pr-foto)
Danske Mads Lauridsen kan i aften muligvis kalde sig verdensmester. (Pr-foto)

I aften vil TV2’s 'Go’ aften Danmark' live-transmittere Konkhras unge trommetalent Mads Lauridsens forsøg på at sætte officiel verdensrekord i 'single strokes', en rekord der i øjeblikket besiddes af amerikanske Mike Mangini - kendt fra blandt andet Extreme og Steve Vai Band - med 1.247 slag i minuttet.

- Det er med en sjov fornemmelse i maven og kun to dages varsel, at jeg går ind til denne udfordring, udtaler Mads i en pressemeddelelse.

- Som trommeslager i et metalband, går jeg naturligvis op i hurtighed, men det er ikke noget, jeg nogensinde har øvet koncentreret på, før jeg for et par dage siden fik opkaldet om at prøve at bryde rekorden. Min taktik bliver at lægge ud i et forholdsvist højt tempo omkring de 270 BPM, og så sætte tempoet op, når jeg er varm. Det skal nok blive sjovt, uddyber han.

Mads Lauridsens anstrengelser kan ses på TV 2 mellem 18:25 og 19:00 i aften.

Selvom danske Konkhra er meget spændte på at præsentere deres nye album for hele verden,

Konkhra udgiver til januar 2009 deres 6. studiealbum 'Nothing Is Sacred'. I forbindelse med udgivelsen spiller bandet to danske koncerter.