Annonce:
Annonce:

Slut med heroin og supermodeller

De foretrækker stadionkoncerter, men har opgivet det store gennembrud i USA. Brødrene Gallagher er på lynvisit i København

Har du ikke billet til aftenens koncert med Oasis, er der igen chance for at opleve bandet, når de spiller i Forum i København 24. januar 2009.
Har du ikke billet til aftenens koncert med Oasis, er der igen chance for at opleve bandet, når de spiller i Forum i København 24. januar 2009.
Annonce:
Følg Musik
Følg INTL. MusikNYT

Få timer forud for den for længst udsolgte koncert på Falconer Scenen i København møder Noel Gallagher og Andy Bell fra britiske Oasis den nordiske presse. Klar til at besvare en håndfuld spørgsmål, inden gruppen tager hul på den skandinaviske del af den igangværende tour. En turné, der allerede har solgt over 700.000 billetter i Storbritannien.

På spørgsmålet om, hvad publikum kan forvente af aftenens sceneshow, svarer bassist Andy Bell, at bandet ’dybest set spiller det samme sæt’ på hele touren. Noel forklarer, at deres udvalg af numre er ’fucking good’, og at der derfor ikke er grund til at lave om på det.

Selv om bandet stadig er størst hjemme på de britiske øer, understreger Noel, at de altid godt har kunnet lide at spille i Skandinavien.

Annonce:

- Her er dejlig rent, og folk kommer altid til tiden, lyder det fra Noel, som for længst har opgivet at få det helt store kommercielle gennembrud i USA.

- Jeg holder mere og mere af USA, jo ældre jeg bliver. Men jeg tror ikke, vi er professionelle nok til at bryde igennem derovre. For at gøre det skal man være villig til at underlægge sig hele det kommercielle apparat. Det er slet ikke os. Vi opbygger mest vores renomme efter mund til mund-metoden.

Slut med stoffer
Oasis’ aktuelle album ’Dig Out Your Soul’ har gennemgående fået en bedre modtagelse end forgængerne ’Heathen Chemistry’ (2002) og ’Don’t Believe the Truth’ (2005). Men Noel Gallagher kan ikke selv forklare de mildere stemte anmeldere.

- Siden ’Definitely Maybe’ (debuten fra 1994, red.) har vi fået blandede anmeldelser. Jeg ved ikke hvorfor. Og det ville kræve, at jeg tænkte som en journalist, hvis jeg skulle kunne forklare det.

Annonce:

Og det har Noel tydeligvis ikke lyst til. Til gengæld lægger han ikke skjul på, at han foretrækker at spille stadionkoncerter frem for intime shows på små spillesteder.

- Vi spillede for 600 mennesker i Dresden for nylig. Det var hæsligt. Og selv hvis alle købte en T-shirt, ville vi ikke tjene mere end 5000 pund. Små spillesteder er overvurderede.

De helt store koncerter får Oasis rig lejlighed til at spille næste sommer, hvor bandet tager hul på en stort anlagt tour i Storbritannien. Og selv efter 14 år nyder bandet livet på landevejene.

- Den eneste forskel på dengang og nu er, at vi hverken har heroin eller supermodeller med i tour-busen, forklarer Noel uden at fortrække en mine.

Og spørger man, om den i dag 42-årige rockstjerne fortryder nogle af de mange eskapader, der har været i løbet af karrieren, falder svaret prompte.

Annonce:

- Helt klart. Jeg fortryder, at jeg stoppede med at ryge Benson & Hedges og gik over til Marlboro Light. Det var noget min kone overtalte mig til. Og jeg fortryder det stadig. Eneste anden ting er, at jeg kvittede stofferne. Jeg er ikke god til ret mange ting. Men jeg var suveræn til at tage stoffer, og det er jeg desværre holdt helt op med.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Vi kræver ikke Kasper Hjulmands afgang, men ...
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: