Annonce:
Annonce:

Duran Duran: Oprejsning til danske piger

Efter flere gange at være tilsidesat til fordel for svenskerne, er der oprejsning til Danmarks kvinder fra Duran Duran-bassisten Roger Taylor

Duran Duran har lært at holde af hinanden og styre deres egoer siden deres vilde firserdage. (Foto: AP)
Duran Duran har lært at holde af hinanden og styre deres egoer siden deres vilde firserdage. (Foto: AP)
Annonce:
Følg Musik
Følg INTL. MusikNYT

Så er der oprejsning til de danske piger, efter at både rapper Snoop Dogg og det amerikansk rejsemagasin Travelers Digest har udnævnt de svenske kvinder til at være smukkere end de danske.

I forbindelse med Duran Durans koncert i København i går fik ekstrabladet.dk en snak med bandets bassist John Taylor, og han mener at danskerne er fuldt ud lige så smukke som de svenske piger:

- Ja, helt sikkert! Jeg synes, at danske piger kan måle sig med piger fra hele verden, siger John Taylor til ekstrabladet.dk.

- Det lyder som en af den slags historier, som kun bliver lavet for at sælge aviser - det giver ingen mening at lave den slags sammenligninger. Men svenske piger har selvfølgelig et godt image - når amerikanere tænker på skandinaviske piger, så tænker de på svenskere, siger han.

- Så de har bare bedre PR end os?

Annonce:

- Ha ha - ja. Danmark sælger ikke sig selv så godt som Sverige gør. Måske hvis Danmark havde et ABBA, med en blondine og en brunette, så kunne folk tænke: Aha, sådan ser 'den danske kvinde' ud. Lige nu er det mere pornofilm fra halvfjerdserne, der bliver associeret til, siger John Taylor storgrinende.

Mailer med Renee
Duran Duran-bassisten er givetvis en anelse forudindtaget, når det kommer til danske piger: I midtfirserne var han kæreste med den danske model Renee Toft Simonsen.

De holder stadig sporadisk kontakt, og har mailet sammen op til hans besøg i Danmark. Et møde blev det dog ikke til, da deres skemaer ikke passede sammen, men John Taylor lægger stor vægt på at holde sine venskaber og andre forbindelser til verden udenfor ved lige.

Annonce:

- Det er noget, som har gjort en stor forskel, når man er på turne: Internettet og det faktum, at vi allesammen har vores Blackberries. Når jeg er på farten sidder jeg og fyrer SMS'er og mails af sted til alle mine venner over hele verden. Jeg kan tale med min familie hver dag og bevare sammenhængen i mit liv. I de gamle dage var det som om, vi havde to liv: Et, når vi var på turne, og et når vi var derhjemme. Og hver gang, man kom hjem, skulle man bygge alting op igen fra bunden, siger John Taylor.

Den rodløse tilværelse førte til, at han endte med et overfordret ego og et massivt alkoholmisbrug, som han i 1994 lod sig indlægge for.

- Det her er en branche, hvor egoer kommer ud af kontrol. Så prøv bare at forestille dig, i firserne: Vi var unge, og de egoer vi - eller i høj grad jeg - udviklede, det var fuldstændig vanvittigt. Jeg havde ingen anelse om, hvad fanden jeg rendte rundt og lavede. Jeg var fuldstændig ude af kontrol, siger John Taylor.

Troede at det var nemt
Duran Duran var ubestridt et af firsernes allerstørste bands, der producerede stribevis af hits inden de gik i opløsning i 1995.

I 2000 fandt de fem oprindelige medlemmer fra gruppen sammen igen for at indspille en plade - og tjene nogle hurtige penge.

Annonce:

- Helt ærligt, vi troede simpelthen, at det ville være så nemt. Vi tænkte: Hey, genforening af Duran Duran, os alle fem sammen igen - folk kommer til at kaste penge efter os! Vi regnede med at have en kæmpe pladekontrakt underskrevet inden for en måned. Men sådan var det overhovedet ikke. Det tog lang tid og en stor indsats, før vi fik en pladekontrakt, siger John Taylor.

Den manglende pladekontrakt var ikke den eneste forhindring på vejen imod en genforening:

- Det var meget udfordrende, og vi havde en masse følelsesmæssig bagage med. Det første år var meget frustrerende. Jeg havde simpelthen lyst til at slå dem allesammen ihjel, hver og én, siger John Taylor om genforeningen med sine gamle bandkammerater.

De bedste venner
Langsomt men sikkert begyndte de gamle bandkammerater at 'nyde hinandens selskab mere end de var irriterede på hinanden' og genfinde deres musikalske drive.

Annonce:

- Du bliver nødt til at have en vis portion ydmyghed og selvkritik. Du bliver nødt til at være realistisk omkring din rolle i tingene og ikke altid skyde skylden på andre. Vi har 100% demokrati her i gruppen, der er ikke én person der bestemmer. Nogen gange får Nick sin vilje, nogen gange får Simon sin vilje og nogen gange er det mig. Det var en vigtig lektie at lære for mig, siger John Taylor

- I dag er vi meget mere modne og hensynsfulde over for hinandens behov. Vi har respekt for hinanden og er klar over, at alt det vi kan opnå, kan vi kun opnå, hvis vi bliver sammen, siger John Taylor.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Stadig en stank af magtmisbrug i minksagen
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: