Fleetwood Mac genudsender storsællert

Klassikeren 'Rumours' fra 1977 udsendes i flere versioner som optakt til kommende turne

Fleetwood Mac anno 1977 med Lindsay Buckingham, Stevie Nicks, John McVie, Christine McVie og Mick Fleetwood. (Foto: Polaris Images)
Fleetwood Mac anno 1977 med Lindsay Buckingham, Stevie Nicks, John McVie, Christine McVie og Mick Fleetwood. (Foto: Polaris Images)
Følg Musik
Følg INTL. MusikNYT

Der er Michael Jacksons 'Thriller - og så er der 'Rumours' med Fleetwood Mac, når man taler om for alvor storsælgende album i historien.

Læs også:

Fleetwood Mac-guitarist skød sig selv

Fleetwood-klassikeren udkom i februar 1977 og reddede til dels karrieren for bandet, der på pladen forinden, 'Fleetwood Mac', havde fået både ny lyd og nyt udseende med Lindsay Buckingham og Stevie Nicks i besætningen. Det gamle britiske blues-band fik derved ny energi og en sound, der svarede til de Californien-lokaliteter, de havde slået sig ned i.

Intern kaos
Pladen blev til i intern kaos, eftersom de to par i bandet, Buckingham/Nicks og John og Christine McVie begge var i opløsning, mens trommeslager Mick Fleetwood havde sine egne problemer med sin kone, Jenny Boyd - søster til Patti Boyd, gift med både George Harrison og Eric Clapton.

Læs også:

Musikalsk MacVærk

Ud af tumulten opstod alligevel uhyre velsmurt musik, der indtil videre harc solgt i omegnen af 40 millioner eksemplarer.

Turne fra april
Nu kommer der sandsynligvis flere solgte. 'Rumours' genudgives på mandag i opdateret lyd og i såvel i en tre dobbelt deluxe-udgave med masser af tidligere uudgivet materiale fra indspilningerne som en super deluxe med fire cd'er og en vinyl-skive.

Albummet udsendes som en forløber for den turne, der sender Fleetwood Mac verden rundt i 2013 fra april. Bandet har ikke været samlet siden 2009, men som Stevie Nicks siger til magasinet Rolling Stone:

'Det er det perfekte tidspunkt for en ny turne. 2013 bliver et Fleetwood Mac-år'.

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Hjælp danskeren – sænk afgiften på benzin

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+