Eminem: En kamp at optræde ædru

Superstjernen indrømmer, han havde svært ved at nå ud til publikum uden sit stofmisbrug

Eminem - rapperen fra Detroit er aktuel med det storsælgende album 'The Marshall Mathers LP 2'. (Foto: AP/Gary Malerba)
Eminem - rapperen fra Detroit er aktuel med det storsælgende album 'The Marshall Mathers LP 2'. (Foto: AP/Gary Malerba)

Han var praktisk talt vant til ikke at kunne se publikum, når han stod på scenen.

Derfor kan det måske virke en smule paradoksalt, når den amerikanske rapper Eminem med det borgerlige navn Marshall Bruce Mathers III i et nyt interview med BBC Radio 1 nu afslører, at det var kontakten med publikum, der voldte ham mest besvær i den første tid som ædru.

- Jeg var så fanget i mit eget hoved (som stofmisbruger, red.). Jeg tror, at det dengang fyldte så meget i mit hoved, at det var sådan, 'Fuck mand, lad mig tage det her og drikke det her og komme igennem det', i stedet for at gå derud og rent faktisk kunne se publikum og skabe en kontakt og have det sjovt med det, fortæller han til interviewer Zane Lowe.

Ustoppelige Eminem gør det igen

Derfor var det en meget lang kamp for den 41-årige rapper, da han en dag skulle stå på scenen uden sine stimulerende krykker med et klart syn på publikum.

- Jeg tror ikke, det var noget, jeg bare hoppede ud i. Det var små optrædener her og der for at komme ind i det igen. Det tog tid, men jo mere, man gør det, jo mere naturligt bliver det. Nu kan jeg kigge ud over scenekanten og rent faktisk se, hvordan folk ser ud, forklarer Eminem.

Eminem: Mesteren i mundlort

Rapperen, der for nylig udgav albummet 'The Marshall Mathers LP 2', afslører samtidig, at han er usikker på sin egen fremtid, men at den sandsynligvis vil blive ved med at indeholde musik.