Beyoncé sætter svimlende rekord

Den amerikanske sangerinde Beyoncés femte album har solgt mere end nogen anden plade i løbet af sine første dage på populære iTunes Store

Beyoncés nyeste udspil slår alle rekorder. (Foto: AP)
Beyoncés nyeste udspil slår alle rekorder. (Foto: AP)

Det må siges at være lidt af en magtdemonstration, den amerikanske r'n'b-sangerinde Beyoncé Knowles har gang i.

Helt ud af det blå udgav hun den 13. december et album i fuld længde, det selvbetitlede 'Beyoncé', eksklusivt gennem verdens mest populære digitale pladeforretning, Apples iTunes Store.

Se også: Beyoncé overrasker alle: Udgav album i nat

Og skal man dømme ud fra publikums umiddelbare reaktion, så har sangerinden ramt plet. I løbet af pladens tre første dage i offentligheden har den nemlig solgt intet mindre end 617.213 digitale eksemplarer. Det skriver BBC News.

Dermed slår Beyoncé ikke blot sin egen tidligere rekord fra pladen 'B'day', der i 2006 solgte 541.000 eksemplarer i løbet af en hel uge. Den overraskende udgivelse slår også iTunes' afgående rekordindehaver, Justin Timberlake, der tilbage i marts afsatte 580.000 eksemplarer af pladen '20/20' i løbet af albummets første leveuge.

Tog alle på sengen
Paradoksalt nok mener flere kritikere, at det er overraskelsesmomentet blandet med den manglende mulighed for at købe enkelte numre, der har sendt sangerindens dugfriske album mod de udstrakte salgstinder med ekspresfart. Og ikke kun publikum blev overraskede. Ledende folk i pladens og de 17 medfølgende videoers produktion blev bogstaveligt talt taget på sengen.

Se også: Beyonce ser også sin musik

- Det var en fuldstændig overraskelse selv for de mennesker, der var involverede. For at være helt ærlig, så lå jeg faktisk i sengen, da jeg fik en mail om, at albummet var sendt ud, fortæller filminstruktør Ricky Saiz i følge BBC News til Buzzfeed.

Pladen strøg direkte mod nummer et på hitlisterne i 104 lande verden over. En fysisk udgave ventes at udkomme inden jul.

0 kommentarer
Vis kommentarer