Rødglødende Chili Peppers: Musik brugt til tortur

CIA har brugt en af rockbandets sange under tortur - trommeslager Chad Smith er rystet

Red Hot Chili Peppers er ikke tilfredse med, at deres musik er blevet brugt til tortur. Deres musik er positiv, lyder det fra trommeslager Chad Smith. (Foto: Polfoto)
Red Hot Chili Peppers er ikke tilfredse med, at deres musik er blevet brugt til tortur. Deres musik er positiv, lyder det fra trommeslager Chad Smith. (Foto: Polfoto)

Er der én ting, som det amerikanske rockband Red Hot Chili Peppers ikke vil have deres musik sat i forbindelse med, er det tortur.

Men en rapport fra den amerikanske efterretningstjeneste, CIA, der netop er blevet offentliggjort, viser, at et af rockgruppens numre er blevet brugt til netop det - tortur.

- Vores musik er positiv og skal få folk til at føle sig godt tilpas, siger Red Hot Chili Peppers' trommeslager Chad Smith til tmz.com.

- Det gør mig meget vred. Jeg kan slet ikke lide det, tilføjer han.

Se også: Red Hot Chili Peppers indrømmer: Ja, vi mimede til Super BowlTrommeslager i Red Hot Chili Peppers, Chad Smith, er rystet og vred over, at en af bandets sange er blevet brugt af CIA under tortur. (Foto: AP)
Trommeslager i Red Hot Chili Peppers, Chad Smith, er rystet og vred over, at en af bandets sange er blevet brugt af CIA under tortur. (Foto: AP)
Se også: Chili Peppers synger for Dalai Lama

Ifølge rapporten, som er blevet gennemlæst af Al Jazeera, er et unavngivet Red Hot Chili Peppers-nummer blevet afspillet på høj lydstyrke om og om igen for en fange, hvis håndled var lænket til loftet i et hemmeligt fængsel et sted i verden tilbage i 2002. Fangen var mistænkt for terrorisme, og ifølge rapporten var den høje musik kun en enkelt af de tortur-metoder, der blev brugt under forhøret.

- Jeg har lige spist, og nu skal jeg bare kaste op, siger 52-årige Chad Smith.

Du kan se tmz.coms interview med Red Hot Chilli Peppers' trommeslager Chad Smith her.

Se også: Rockstjerner støtter fængslet punkbandSe også: Chili Peppers: Hotte på Heden!

0 kommentarer
Vis kommentarer