Rockens Kain og Abel

The Black Crowes holder pause, så Chris og Rich Robinson ikke slår hinanden ihjel

Chris og Rich Robinson under en koncert med The Black Crowes tilbage i 2005. (Foto: AP)
Chris og Rich Robinson under en koncert med The Black Crowes tilbage i 2005. (Foto: AP)

PORTLAND (Ekstra Bladet): Chris Robinson solgte mere end 30 millioner album som frontmand for det amerikanske rockband The Black Crowes. Det bærer sangeren dog ikke præg af.

Med betændt sår i mundvigen, tjavset fuldskæg og iført en ramponeret læderjakke ligner han snarere en hjemløs, som han halvvejs ligger indover baren på spillestedet Wonder Ballroom i Portland, Oregon.

Selvom The Black Crowes blæser i vinden, er Chris Robinson dog ikke uden hjem rent musikalsk.

Broderskab uden broren
Den 47-årige flipper fra Atlanta, Georgia kalder sit bevidsthedsudvidende nye band Chris Robinson Brotherhood, men trods navnet er hans lillebror Rich, der er guitarist i The Black Crowes, bestemt ikke involveret.

- Jeg elsker min bror, men jeg bryder mig bare ikke om ham, du ved. Jeg kan simpelthen ikke lide at være sammen med ham. Og han vil nok sige det samme om mig, bedyrer Chris Robinson, som var det den naturligste ting i verden.

Garvet rocker i ny triumf

Brødrene Robinsons forhold er noget af det nærmeste, rock’n’roll er kommet Kain og Abel. For tiden holder The Black Crowes atter pause, og ’så får vi ikke lyst til at slå hinanden ihjel’, har Chris udtalt til New York Post.

- Det handler om egoer, og den slags er drevet af frygt. The Black Crowes levede på det i årevis, og det er ok, når man er ung, for man er vred, og det hele er vildt og kaotisk. Og det er det, man sælger, erkender Chris Robinson.

Holder til på hver sin kyst
De to bor nu omtrent så langt, man kan komme fra hinanden i USA. Chris har slået sig ned i Californien, mens Rich holder til i Connecticut, og det passer storebroren glimrende:

- Jeg startede et band for at slippe væk fra min familie, og så endte jeg med at være i band med min bror i tyve år, siger Chris og rysterne opgivende på de brune lokker.

Noel 3 - Liam 3

Som brødrene Noel og Liam Gallagher fra Oasis samt Ray og Dave Davies fra The Kinks var de ofte i korporlige slagsmål, der endte med at slå deres orkester fra hinanden.

For tiden er Rich ifølge Chris frustreret over, at sangeren ikke vil turnere med The Black Crowes, men det interesserer ikke Chris at levere nostalgi, bare for at guitaristen kan leve op til sit navn.

Når stofferne bare virker
Trods det ret forhutlede look stortrives sangeren tydeligvis under anderledes beskedne forhold med sine lodne brødre i Chris Robinson Brotherhood, og kvintettens tre hastigt udsendte skiver og et mere end tre timer langt trip af en koncert i Portland snurrer da også uimodståeligt som euforiserende syrerock.

Engang sagde Rich til The Black Crowes’ roadier, at hvis man gav frontmanden stoffer, så var man fyret. Chris svarede igen ved at bekendtgøre, at alle der ikke gav ham stoffer, var fyret.

Rocksanger håner Rolling Stones

I dag nyder han at blive skæv med sit broderskab, og de hænger ud som venner, går i biografen og lytter til musik sammen, forklarer Chris med et skævt smil.

Rich Robinsons soloplader bliver imidlertid ikke ligefrem slidt op i slængets turbus:

- Dem bryder jeg mig ikke rigtig om. Jeg forstår vist ikke hans musik, oplyser Chris Robinson nøgternt.

Seneste nyt

Det er ikke B.T. og Ekstra Bladet, der er de beskidte

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.